Veşti proaste pentru abonaţii Digi

Clienţii Digi Mobil vor plăti suplimentar de la 1 aprilie 2016 pentru traficul de date în roaming naţional

22 mart. 2016, 10:23
Veşti proaste pentru abonaţii Digi

Compania de telefonie mobilă Digi Mobil, al patrulea jucător de pe piaţa românească,a anunţat, marţi, că a prelungit acordul de roaming naţional până în data de 31 martie 2017, însă clienţii companiei vor plăti suplimentar, începând din 1 aprilie 2016, pentru traficul de date efectuat într-o zonă fără acoperire a reţelei Digi şi care se realizează prin intermediul acordului de roaming naţional.

În prezent, RCS&RDS are un contract de roaming naţional cu rivalul Vodafone, încheiat în aprilie 2014, pentru o perioadă de doi ani, care va expira la finalul acestei luni.

„Compania anunţă continuarea acordului privind roamingul naţional până la data de 31 martie 2017 pentru serviciile de voce şi date mobile.  (…) Roamingul naţional de voce va fi oferit în continuare gratuit utilizatorilor Digi Mobil, însă roamingul de date mobile va fi contra cost începând cu data de 1 aprilie 2016”, se precizează în comunicatul grupului. 

În zonele în care are acoperire, Digi Mobil poate asigura serviciile pentru clienţi fără a mai apela la roaming naţional.

Recent, compania de telefonie mobilă a anunţat că a ajuns la o rată de acoperire de 94% din populaţia ţării prin reţeaua proprie, după un avans cu 10% în perioada 2015-2016.

Digi Mobil are cea mai bună acoperire în zona Capitalei, cea mai dezvoltată din ţară, şi unde gradul de acoperire depăşeşte 98% din suprafaţa Bucureştiului şi a judeţului Ilfov, a anunţat compania. Totodată, reţeaua 4G are o acoperire de 89% în Bucureşti şi 30% în Ilfov.

Compania are în jur de 2 milioane de clienţi, potrivit estimărilor din piaţă.

Digi Mobil, parte a grupului RCS&RDS, este al patrulea operator de telefonie mobilă din punct de vedere al acoperirii şi al numărului de clienţi, după Orange, Vodafone şi Telekom.