Veşti PROASTE pentru şoferi. Vitezomanii, în atenţia poliţiştilor

Direcţia rutieră a scos toate radarele din dotare pe drumurile naţionale pentru a-i depista pe cei care apasă prea tare pedala de acceleraţie grăbindu-se să ajungă la destinaţiile unde au ales să-şi petreacă weekendul.

RomaniaTV.net
27 iun. 2015, 08:26
Veşti PROASTE pentru şoferi. Vitezomanii, în atenţia poliţiştilor

Ca la fiecare sfârşit de săptămână pe perioada verii, zeci de mii de români pornesc în weekend spre munte, dar mai ales spre mare. Astfel, deşi sezonul estival nu a început oficial, pe Autostrada Soarelui traficul rutier este destul de aglomerat, astfel că Poliţia Rutieră a luat măsuri speciale.

În cadrul unei acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de nerespectarea regimului legal de viteză, Brigada Rutieră a amplasat pe A2 mai multe radare, în cascadă, pentru depistarea şoferilor care gonesc cu peste 130 km/h, cât este viteza maximă legală pe Autostrada Soarelui. În premieră, oprirea autovehiculelor depistate că au depăşit viteza legală se va face din mers, cu sprijinul motocicletelor.

ATENŢIE ŞOFERI! Restricţii de trafic pe Autostrada Soarelui pe toată perioada verii. Anunţul făcut de CNADNR

La scurt timp de la începerea acţiunii, poliţiştii au aplicat deja mai multe amenzi, întrucât s-a dovedit că foarte mulţi şoferi fiind tentaţi să apese prea tare.

Un şofer bucureştean surprins de aparatul radar rulând cu 188 km/h a rămas fără permis pentru următoarele 60 de zile şi s-a ales şi cu o amendă consistentă. Alţi trei vitezomani au scăpat ca prin urechile acului de suspendarea permisului, după ce au rulat „doar” cu 179 km/h, adică depăşind cu mai puţin de 50 km/h limita legală de viteză, dar vor plăti şi ei scump pentru graba de a ajunge la destinaţie.

Pleci în concediu? Lucruri pe care e bine să le ştii despre anvelope, ca să ai o vacanţă frumoasă

Poliţiştii de la Brigada Rutieră recomandă şoferilor să respecte limitele legale de viteză, să păstreze distanţa regulamentară faţă de maşinile din faţă şi să poarte centura de siguranţă.