LACUL MORŢII: Animalele care ating APA se transformă în PIATRĂ FOTO

Cu toate că imaginile şi povestea par desprinse dintr-un film de groază inspirat de cunoscuta Meduza din mitologia greacă, în Tanzania există un lac deosebit de straniu. Astfel, orice vietate care se află în apropierea apei ajunge să se pietrifice din cauza chimicalelor din apă, provenite de la un vulcan din apropiere. 

02 oct. 2013, 12:15

Lacul Natron din Tanzania este un caz unic în lume, fiind vorba de un lac al morţii creat natural. Acesta este şi motivul pentru care un cunoscut fotograf pe nume Nick Brandt a creat un album de artă special în care a explicat fenomentul, alături de o serie de imagini inedite, potrivit Gizmodo.

Citeşte şi Misterele adâncurilor: Cele mai ciudate lacuri din lume FOTO

Inedit este faptul că un singur peşte, numit Alcolapia alcalica, poate trăi în apa care le aduce moarte tuturor celorlalte vietăţi. Potrivit experţilor, temperatura lacului este de 60 de grade Celsius, iar pH-ul se situează între 9 şi 10.5, alcalinitatea apei fiind cea care duce la transformarea animalelor în adevărate statui.

Cu toate că nimeni nu ştie de ce păsările şi alte creaturi se duc spre lac, este ştiut motivul pentru care mor, acesta fiind explicat chiar de numele lacului, Natron, care este un amestec natural între carbonat de sodiu decahidrat şi bicarbonat, la care se adaugă sare şi suflat de sodiu, ceea ce crează un amestec mortal. Substanţele au ajuns în apa lacului din cauza vulcanilor din zonă. Orice atinge apa ajunge să se calcifice.

Nimeni nu ştie cu exactitate de ce mor. Se pare că reflexia apei le ameţeşte şi păsările ajung în lac. Concentraţia de natron din apă este atât de mare încât şterge tuşul de pe filmul meu Kodak în câteva momente„, a explicat Brandt care a scos albumul său spre vânzare.

Citeşte şi Destinaţii exotice de Paşte. Cea mai scumpă vacanţă costă cât un apartament

Fotograful, care pentru mult timp a filmat videoclipurile lui Michael Jackson, spune că a găsit vietăţile transformate în statui pe mal, ulterior amplasându-le pe apă sau în apropierea lacului pentru a crea o serie de efecte inedite, care te duc cu gândul la moarte.