Vicepreşedintele ALDE: Vom insista foarte mult să ducem cota unică de impozitare pe mandatul acesta

Vicepreşedintele ALDE Ioan Ţintean, care este şi liderul filialei judeţene Bistriţa-Năsăud, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că liberal-democraţii vor insista "foarte mult" pentru păstrarea cotei unice de impozitare a veniturilor în acest mandat.

02 feb. 2018, 11:45
Vicepreşedintele ALDE: Vom insista foarte mult să ducem cota unică de impozitare pe mandatul acesta

„Noi vom insista foarte mult să o ducem (cota unică – n.r.) pe mandatul acesta. La noi, cine joacă tare este arta negocierii. După cum vedeţi, până acum s-a jucat destul de bine”, spus Ţintean.

Liderul ALDE a dat asigurări că nu vor interveni modificări asupra cotei unice de impozitare, în acest an.

„Nu, cu siguranţă nu (nu vor interveni modificări anul acesta – n.r.). (…) Cert este că lucrurile se adună destul de bine pe cota unică, şi atunci, de ce să mai strici o treabă care relativ merge?”, este de părere Ţintean.

Vicepreşedintele ALDE a admis că vor exista discuţii, în viitor, cu partenerii de coaliţie din PSD privind venitul global, având în vedere că există persoane fizice şi juridice care „scapă impozitării”.

„Se doreşte să se aşeze la masă cele două părţi, ALDE şi PSD, să discute despre forma de impozitare pe venit global, pentru că, la ora actuală, există multe persoane fizice şi juridice care, din spusele reprezentanţilor ANAF, scapă impozitării sau, pur şi simplu, actele care guvernează activitatea acestor persoane independente scapă formei de impozitare – mă refer aici chiar şi la cedarea folosinţei bunurilor, până la producători individuali, norma de venit, impozit pe norma de venit şi alte forme de impozitare individuale”, a precizat Ioan Ţintean.