Victor Ponta a dat cărţile pe faţă: Când am vrut să semnăm Comarnic-Braşov ne-a zis cineva puternic – „direct la DNA ajungeţi”

Fostul premier Victor Ponta a mărturisit la România TV că a fost avertizat de un om puternic în privinţa contractului Comarnic - Braşov. Domnul Băsescu ne-a zis public şi un alt domn ne-a zis în particular.

26 iul. 2016, 17:12
Victor Ponta a dat cărţile pe faţă: Când am vrut să semnăm Comarnic-Braşov ne-a zis cineva puternic – „direct la DNA ajungeţi”

„Sunt oameni în România care pot să depună mărturie alături de mine că atunci când am vrut să semnăm Comarnic-Braşov ne-a zis cineva puternic – direct la DNA ajungeţi dacă faceţi Comarnic-Braşov. Domnul Băsescu ne-a zis public şi un alt domn ne-a zis în particular. Şi Boc a încercat, dacă ţineţi minte. Am încercat şi eu cu 60% în Parlament şi ministrul meu mi-a zis „ne bagă în puşcărie dacă facem Comarnic – Braşov”, a dezvăluit Victor Ponta la România TV.

Cum a căzut Horia Georgescu pentru „naivitate”

„Domnul Chirieac a insinuat că Horia Georgescu ar fi vrut să-l scoată incompatibil pe Iohannis, însă n-a fost chiar aşa. Iohannis era în aceeaşi situaţie în care se mai aflaseră 100 de primari, iar cineva i-a dat ideea lui Horia Georgescu, în rest a aplicat legea. Fiind naiv şi crezând că toţi suntem egali, a crezut că dacă 100 de primari au fost condamnaţi…uite că primarul 101 a scăpat, iar Georgescu plăteşte pentru naivitate”, a relatat Ponta.

Citeşte şi:  Ponta: Votul prin corespondenţă şi „datoria patriotică să salveze ţara” îi lasă pe români absolut indiferenţi

Despre votul diasporei

„Postarea mea se referea că în 2009 a câştigat Geoană, dar i-au furat voturile din diaspora, iar în 2014 l-au votat 6,5 mil pe Iohannis. După ce atunci lumea murea de grija diasporei, acum nu mai interesează pe nimeni. Dacă nu se rezolvă să rămână Cioloş, o să conteze şi diaspora din nou. Votul din diaspora a fost folosit când nu se reglau lucrurile în ţară”.

Fostul premier a subliniat că nu ar mai fi la fel de încrezător cum am fost, dar învaţă din propriile greşeli.

I-a propus lui Dragnea varianta alegerilor anticipate

„Eu am discutat cu Dragnea când am fost împreună la Cernavodă. Era o chestie parlamentar-juridică…bagi moţiune de cenzură, trece moţiunea, Iohannis numeşte de 2 ori în 60 de zile, apoi e obligat să dizolve Parlamentul. Povestea că toţi parlamentarii îşi dau demisia e naivă, nu se va întâmpla…dar, dacă după parlamentare rămânea guvernul Cioloş, ca Boc, aia se putea în luna iulie”.