Victor Ponta: Dacă Dragnea era achitat, cred că acum judecătoarele erau arestate. Ce spune despre cazul Şova

Premierul Victor Ponta a declarat la România TV că judecătoarele care l-au condamnat pe Liviu Dragnea la un an de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul erau arestate dacă îl achitau pe fostul vicepremier. Totodată, şeful Guvernului consideră că "justiţia ar trebui să fie justiţie şi Parlamentul - Parlament".

01 iun. 2015, 19:58
Victor Ponta: Dacă Dragnea era achitat, cred că acum judecătoarele erau arestate. Ce spune despre cazul Şova

Prim-ministrul Victor Ponta a admis, la România TV , că în PSD există o oarecare tensiune după condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul.

Este tensiune în PSD pentru că am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta, absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea că am făcut referendum de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți.

Ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce.

Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire pentru că e o nedreptate care ni se face”, a adăugat premierul.

Ponta a vorbit şi despre cazul lui Dan Şova, apreciind că procurorii urmăresc de fapt să-l aresteze pe acesta înainte ca acesta să fie judecat. 

Citeşte şi: Demisii în mai multe filiale PSD după decizia lui Dragnea

„Eu nu am voie să vorbesc despre Justiție. Cred că acum există o singură putere, iar noi ceilalți — Parlament, Guvern, Președinte — facem și noi ce putem

Nu e vorba de partid aici. Un om, Şova, e acuzat de ceva şi spune: trimiteţi-mă în faţa judecătorilor să mă judece …. Nu! Trebuie să-l arestăm, domnule! După 8 ani de zile. De ce nu vrei să fie judecat? Nu, că noi, procurorii, vrem să-l arestăm. Sigur că nu înţelege nimeni. După ce vedem că au fost arestaţi oameni pe care apoi îi achităm. Şova poate fi trimis în această seară în judecată, dar ei nu vor. Vor să facă circ. Cred că justiţia ar trebui să fie justiţie şi Parlamentul Parlament”, a precizat Victor Ponta.