Ponta îl atacă pe Băsescu pe Facebook: în timpul guvernelor lui Băsescu, preţul carburanţilor a explodat

Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de "populism şi ipocrizie" pe tema accizei la carburanţi. Premierul arată că preţul benzinei a crescut, între 2009 şi 2012, cu 70%, iar cel al motorinei cu 91%, fără ca Băsescu să exprime vreo îngrijorare în acest sens. 

31 mart. 2014, 06:48

„Graficul prezentat aici arata tuturor ipocrizia presedintelui Traian Basescu pe un subiect de interes pentru toti romanii. Dupa cum vedeti, din 2009 pana in 2012 presedintele Romaniei a tacut. Iata cum arata situatia reala: pretul benzinei, sub guvernele domnului Basescu, a crescut cu 70%, iar cel al motorinei cu 90%. Presedintele Romaniei, in functie si atunci, dar si acum, a ales sa taca!

Il invit pe dl. Basescu, daca tot se arata ingrijorat de pretul la benzina, sa prezinte opiniei publice scrisorile pe care i le-a trimis lui Emil Boc, ca dovada a ingrijorarii sale pentru pretul crescator pe care romanii l-au platit pentru combustibil din 2009 pana in 2012. Altfel, toate demersurile acestuia se inscriu la categoria populism si ipocrizie”, a scris Victor Ponta pe pagina de Facebook.

În ultima scrisoare transmisă de Traian Băsescu premierului Victor Ponta s-a reluat cererea privind renunţarea la creşterea anunţată a accizei la carburant, şeful statului menţionând că măsura ar genera o presiune mult prea mare şi inutilă asupra mediului economic şi asupra consumatorului. 

Bugetul convenit cu FMI și aprobat de Parlament nu poate fi modificat, decât dacă nu ne mai interesează instituții internaționale și stabilitatea României, a fost replica premierului Victor Ponta.