Victor Ponta contestă măsura controlului judiciar DNA. Sebastian Ghiţă vorbeşte de implicarea lui Tony Blair

Victor Ponta a ajuns marţi dimineaţă la DNA Ploieşti, în calitate de suspect într-un nou dosar, anunţă România TV. Sebastian Ghiţă, care a fost şi el chemat la DNA, spune că este vorba despre un dosar în care apare şi numele fostului premier britanic Tony Blair.

06 sept. 2016, 08:00

UPDATE 16.38 Sebastian Ghiţă a declarat că nu-l cunoaşte pe Tony Blair şi că nu a plătit pentru a fi recomandat de Ponta pentru a se afla pe listele USL. „După cum ştiţi particip la proiectul PRU şi mă surprinde că o instituţie a statului pare să blocheze un proiect politic”.

Citeşte şi:  Sebastian Ghiţă: Nu am dat bani pentru a fi trecut de Victor Ponta pe un loc eligibil

„O astfel de acuzație este extrem de gravă. De mâine, orice președinte de partid poate fi acuzat că, în schimbul a te mir ce, a pus pe listă sau a confirmat pe listă, pentru că în perioada USL, când confirmările le făceau domnul Ponta și domnul Crin (Antonescu — n.r.), candidatura era uninominală în colegii, și oricum toți câștigam. (…) Nu îmi trebuia, nici măcar de la o personalitate ca Victor Ponta, o recomandare”, a punctat Sebastian Ghiţă.

UPDATE 14.08 Victor Ponta a confirmat într-un mesaj pe Facebook că va contesta în justiţie măsura controlului judiciar.

„Aceasta este o informatie „pe surse” neadevarata – nu m-a acuzat nimeni ca am primit 220.000 (sau orice alta suma de bani)!

Decizia procurorilor a fost urmatoarea „sa nu fac declaratii in mass media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumenteaza cauza, la celelalte persoane cercetate in cauza, precum si la martorii audiati” –

Aceasta masura o voi contesta maine in fata judecatorilor de la ICCJ!

Dupa decizia ICCJ voi putea sa imi expun punctul de vedere si sa imi demonstrez nevinovatia!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Citeşte şi: Cât a costat vizita lui Tony Blair în România în 2012

UPDATE 13.31 Victor Ponta contestă măsura controlului judiciar impusă de procurori, anunţă România TV.

DNA a impus control judiciar împotriva lui Victor Ponta pentru 60 de zile în dosarul Tony Blair.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații: 
– să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat; 
– să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinței; 
– să se prezinte la Direcția Generală de Poliție a Mun. București – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat
– să nu părăsească țara, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent; 
– să nu se apropie de alte persoane menționate în ordonanță și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; 
– să nu facă declarații în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum și la martorii audiați în cauză
– să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme, se arată într-un comunicat DNA. 

 

UPDATE 12.44 Victor Ponta a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, informează România TVConform unui comunicat DNA, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi de complicitate la infracțiunea de spălare de bani. 

Citeşte şi: Victor Ponta, acuzat că a primit 220.000 euro pentru a pune pe liste un om de afaceri la alegerile din 2012 

UPDATE 12.32 Victor Ponta a ieşit de la DNA. El a spus că procurorii i-au interzis să facă declaraţii.

Victor Ponta a fost chemat la DNA Ploieşti pentru a i se aduce la cunoştinţă că este suspect într-un nou dosar. Potrivit România TV, Victor Ponta este acuzat de folosirea nelegală a autorităţii, pentru că a cerut şi primit bani pentru a pune un politician pe listele electorale în 2012.

Deputatul Sebastian Ghita a precizat ca se va prezenta si el la DNA Ploiesti, unde este investigata „problema Tony Blair”. El a vorbit despre o intalnire din 2011 intre Victor Ponta, ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Mihai Razvan Ungureanu si fostul prim ministru britanic Tony Blair.

„Stiu ca in dosarul acesta e vehiculat si numele fostului premier britanic Tony Blair”, a spus Ghita.

„Toate aceste probleme care au inceput dupa campania din 2014, probleme care vizeaza intamplari de acum 8-10 ani, sunt chestiuni pe care le vom lamuri. Din pacate, suntem in situatia in care daca se gaseste o intamplare cat de mica e transformata in acuzatie, vom vedea despre ce e vorba si in acest nou dosar”, a mai spus Sebastian Ghiţă.