Victor Ponta, audiat luni la DNA: Nu am voie să spun în ce dosar. Mai demult mi s-a cerut să-l denunţ pe Băsescu UPDATE

Victor Ponta s-a prezentat, luni dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, acesta fiind audiat ca martor într-un dosar de corupţie. Potrivit unor surse citate de România Curată, audierea ar fi avut loc în dosarul TelDrum. Fostul premier a stat mai bine de trei ore în sediul DNA.

RomaniaTV.net
18 sept. 2017, 07:21
Victor Ponta, audiat luni la DNA: Nu am voie să spun în ce dosar. Mai demult mi s-a cerut să-l denunţ pe Băsescu UPDATE

UPDATE Victor Ponta a fost audiat, luni, timp de trei ore, la DNA în calitate de martor.

„Am răspuns la întrebări ca martor. Nu am voie să spun în ce dosar”, a spus Victor Ponta, la plecarea de la DNA.

Întrebat despre ce dosar este vorba, Ponta s-a limitat la a spune că el nu duce „bătălia politică cu arme judiciare”.

„Eu nu duc bătălia politică cu arme judiciare, că s-a dus contra mea bătălia politică cu arme judiciare şi nu mi-a plăcut. Ce mie nu-mi place, altuia nu-i fac”, a răspuns Victor Ponta.

Am fost audiat mai demult ca martor la DNA si mi s-a spus daca nu cumva vreau sa depun un denunt impotriva lui basescu si am spus ca ma lupt cu el in politica. nu am facut o plangere penala si nici nu ma ocup cu asa ceva. Mi se pare un lucru foarte rau”, a mai spus Ponta la PS News.

 

Întrebat dacă este vorba despre acelaşi dosar în care a fost audiat, săptămâna trecută, şi fostul premier Sorin Grindeanu, Ponta le-a replicat jurnaliştilor: „Văd că voi ştiţi mai bine ca mine”.

Potrivit unor surse judiciare, Victor Ponta a fost chemat la DNA în acelaşi dosar în care a fost audiat săptămâna şi fostul premier Sorin Grindeanu. În cauză este vorba despre dosarul TelDrum, potrivit surselor citate de România Curată, în care procurorii DNA au pus sub acuzare compania de construcţii şi o altă firmă WFA Impex, precum şi pe reprezentanţii lor, pentru fraudă cu fonduri europene. În esenţă este vorba că Tel Dum ar fi accesat fonduri europene în valoare de peste 4 milioane de lei încălcând legislaţia.

Sorin Grindeanu a fost audiat la DNA timp de trei ore, săptămâna trecută. La ieşire, Grindeanu nu a vrut să spună în ce dosar a fost citat. A precizat doar că are calitate de martor în dosar.

„Am calitatea de martor. Nu pot să vă spun. Sunt lucruri pe care pot să le declar și altele pe care nu. Nu vreau și nu pot să vă dau amănunte din acest dosar. Eu cred că am fost cât se poate de clar, nu am niciun fel de problemă, calitatea mea este cea de martor”, a spus Grindeanu, la ieşirea de la DNA.

Citeşte şi: Sorin Grindeanu, audiat trei ore la DNA: Am calitatea de martor UPDATE