Victor Ponta: „Nu sunt consilierul preşedintelui Turciei. Este o informaţie falsă”

Fostul premier Victor Ponta a infirmat, la România TV, informaţia apărută în presă, potrivit căreia ar fi fost numit consilier onorific al preşedintelui Turciei, Recep Erdogan. Ştirea a apărut după ce Victor Ponta s-a întors, miercuri dimineaţă, din Istanbul, acolo unde a avut loc un atentat terorist.

29 iun. 2016, 09:24
Victor Ponta: „Nu sunt consilierul preşedintelui Turciei. Este o informaţie falsă”

Nu (sunt consilierul preşedintelui Turciei – n.r.), e o informaţie falsă. Informaţia a pornit de la nişte „prieteni” de-ai mei, din România. Nu sunt consilierul nimănui, dar am mulţi prieteni în Turcia”, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Joi, presa din România a scris că Victor Ponta ar fi fost numit consilierul onorific al președintelui Turciei, Recep Erdogan şi că astfel s-ar explica vizitele acestuia în Turcia. Potrivit surselor citate de presă, Victor Ponta s-ar ocupa de consiliere pe probleme europene.

Fostul premier Victor Ponta s-a aflat, marţi seară, în apropierea aeroportului Ataturk din Istanbul la momentul producerii atentatului. El urma să se îmbarce la bordul unui avion care trebuia să decoleze la miezul nopţii spre Bucureşti.

„Ieri (marti – n.r.) urma sa vin la Bucuresti cu cursa de la ora 0.00. Eu am fost un pic mai norocos pentru ca eram in intarziere si nu am mai ajuns in aeroport. Imi pare groaznic de rau! Ma bucur ca nu sunt romani printre victime si vreau sa cred ca o sa mergem in continuare si la Istanbul, si la Bruxelles, si la Paris, pentru ca daca se instaureaza o frica, atunci inseamna ca teroristii au castigat. Daca nu ne e frica, o sa castigam noi, oamenii normali„, a declarat Victor Ponta, la România TV.

Fostul premier a spus că nu îi este teamă să se întoarcă în Istanbul şi că va călători în Turcia de câte ori va avea ocazia. „Terorismul ne priveste pe toti si ne poate lovi oriunde. Cu atat mai mult trebuie sa intelegem ca, in primul rand, nu trebuie sa ne fie teama si, in al doilea rand, colaborarea dintre institutiile europene este esentiala pentru a combate acest fenomen cumplit„, a mai spus Ponta.

Acesta consideră că atentatul din Istanbul nu a fost o „întâmplare”. „Eu nu cred ca e o intamplare ca atentatul s-a intamplat la Istanbul, la o zi dupa ce Turcia si-a anuntat normalizarea relatiilor cu Israelul. M-as mira sa fie o concidenta acest lucru„, a conchis Victor Ponta.

Cel puțin 36 de persoane au murit și peste 100 au fost rănite într-un atentat produs marți seară la Istanbul. Atentatul a fost comis de trei kamikaze la aeroportul internațional Ataturk.

Citeşte şi: ATENTAT TERORIST în TURCIA: Primele imagini cu un terorist împuşcat de poliţişti VIDEO