Victor Ponta: Pe Gică Popescu l-aş graţia în prima zi dacă aş fi preşedinte

Prim-ministrul Victor Ponta a spus, la România TV, comentând declaraţiile lui Gigi Becali privind posibilitatea graţierii sale şi a lui Gică Popescu, că l-ar graţia pe Popescu în prima zi a mandatului de preşedinte. În ce-l priveşte pe Becali, Victor Ponta a spus că acesta a plătit pentru ce a făcut.

12 mai 2014, 20:02
Victor Ponta: Pe Gică Popescu l-aş graţia în prima zi dacă aş fi preşedinte

Victor Ponta a fost invitat să comenteze afiramţia lui Gigi Becali despre speranţele pe care le are acesta de a fi eliberat după alegerea unui nou preşedinte.

„Pe Gică Popescu chiar l-aş graţia în prima zi, iar despre domnul Becali cred că a suferit, a plătit. În final, cred că mai bine le iei oamenilor banii, dacă au făcut ceva ilegal. Nu mi-am ascuns simpatia nici pentru domnul Popescu, nici pentru domnul Becali”, a declarat Victor Ponta. 

În ce priveşte posibilitatea adoptării unei Legi a graţierii şi amnistierii, premierul a spus că este nevoie de o analiză exhaustivă a datelor privind sistemul judiciar românesc. „Nu cred că putem lua o asemenea decizie decât dacă vii cu o analiză clară şi dacă minciuna şi ipocrizia încetează. Cei care au venit cu proiectul Legii graţierii au fost Crin Antonescu şi Relu Fenechiu. Eu le-am spus că o să fie o problemă cu Traian Băsescu şi propaganda lui”, a spus Ponta.

Omul de afaceri Gigi Becali, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare, spune că nu mai speră la graţiere din partea preşedintelui Traian Băsescu, dar este convins că Victor Ponta îl va graţia când va ajunge primul om în stat.

„Fac un apel catre premier: am avut crestere economică… eu ii spun asa: poti sa faci… sa te dai peste cap, Dumnezeu ti-a dat semnal «te iubesc, esti drept, iti dau semnal, un inceput sa razbesti in guvernare», ii da si alte semnale, si inundatii, si cutremure… din Sfânta Scriptura «impliniti dreptatea Domnului si tote celelalte se vor alatura voua». Si ii dau sfat, stiu despre ce e vorba: implineste dreptatea fii barbat puternic! Da legea gratierii, ca se tin barbati in puscarii, mor parinti de dor… Si ocupa-te si de puscarii, ia-l pe ministrul Justitiei la intrebari. Fa ce spun eu: da gratierea si-ti va da Dumnezeu fara chinuri”, a spus Gigi Becali.

Întrebat dacă mai speră să fie graţiat de Traian Băsescu, Gigi Becali a răspuns: „Nu sper, ca daca era, ma gratia pana acum. Premierul Victor Ponta a spus ca daca ar fi ministrul Justitiei ar propune gratiere (… ) Cred ca imediat cand va fi presedinte, a treia zi… gratiere Becali si Popescu”.