VIITORUL – FCSB 2-2, CFR poate egala Steaua în clasament

Formaţia FCSB a terminat la egalitate, scor 2-2, partida disputată, sâmbătă seară, în deplasare, în compania echipei FC Viitorul, în etapa a şasea a play-off-ului Ligii I.

21 apr. 2018, 14:22
VIITORUL – FCSB 2-2, CFR poate egala Steaua în clasament

VIITORUL – FCSB (STEAUA) 2-2. Golurile au fost marcate de Vână ’18 şi Gavra ’36 pentru Viitorul, respectiv Cojocaru ’45  (autogol) şi Budescu ‘55 pentru FCSB.

 

FCSB adună 42 de puncte, e pe primul loc, cu 3 puncte peste CFR Cluj, care joacă mâine, cu Poli Iași. Viitorul este pe locul 4, cu 30 de puncte.

 

Etapa viitoare, FCSB are meci cu CFR Cluj, pe teren propriu.

clipboard01

Min.56: 2-2, Budescu readuce egalitatea pe tabelă.

Min. 45: 2-1, Man reduce din diferenţă

Min. 36: Gavra face 2-0, FCSB nu a aut nicio ocazie

Min. 32: Ocazie URIAŞĂ Viitorul! O nouă şansă irosită de Cicâldău. Bălgrădean a scăpat o centrare uşoară, dar mijlocaşul gazdelor a trimis în bară,

VIITORUL – FCSB 1-0, GOOOOOOOL Ionuţ Vînă

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țâru, Ghiță, Cr. Ganea – Cicâldau, T. Băluță, Vînă – Mățan, Gavra, I. Hagi 

FCSB: Bălgrădean – Benar, Planici, Bălașa, Momcilovici – Pintilii, Ov. Popescu – Man, Budescu, Fl. Tănase – Alibec 

FCSB are nevoie de victorie pentru a se distanţa de CFR Cluj în fruntea clasamentului, Viitorul caută succesul pentru a se ţine aproape de poziţia de Europa, ocupată în acest moment de CS U Craiova. Înaintea meciului direct, FCSB e lider în Liga 1, cu 41 de puncte, în timp ce Viitorul ocupă locul patru, cu 29 de puncte.

FC Viitorul e campioana en-titre în Liga 1. Echipa lui Hagi s-a luptat pentru tilu până în ultima etapă a sezonului trecut cu FCSB. Echipa lui Dică are trei victorii consecutive în play-off, fiind neînvinsă de când a început ultima parte a sezonului.

Echipele probabile Viitorul – FCSB

Viitorul: Cojocaru – Mladen, Țîru, Hodorogea, De Nooijer – Cicâldău, Băluţă, Ganea – Ciobanu, Gavra, Ianis Hagi

FCSB: Bălgrădean – Benzar, Planic, Bălașa, Momcilovic – Pintilii, Filip – Man, Budescu, Tănase – Gnohere

CLASAMENT

clasament

PROGRAMUL ETAPEI A 6-A

program

VIITORUL – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE STREAM 2018 DIGI SPORT, TELEKOM SPORT, LOOK TV: Înaintea acestui meci extrem de important pentru configurația ierarhiei din play-off, Nicolae Dică (37 de ani) a spus că-i este greu să ghicească primul 11 gândit de Gică Hagi.

”În mare, cam știu cum gândește Gică Hagi, dar în acest play-off a jucat trei sisteme, a schimbat foarte mulți jucători și este greu să ghicești primul 11. Dar cred că știu 6-7 jucători dintre cei care vor evolua contra noastră. Repet, sistemul este schimbat de la meci la meci”, a spus Dică, la conferința de presă oficială, dinaintea partidei de la Ovidiu.

Referitor la Ianis Hagi și la modul în care roș-albaștrii au pregătit acest duel, tehnicianul liderului a replicat: ”Nu vom lua măsuri suplimentare pentru Ianis, chiar dacă trece printr-o perioadă bună. De când a revenit la Viitorul, a avut evoluții bune, îi dă o foarte mare încredere domnul Hagi, are o mare libertate de exprimare iar calitățile sale l-au ajutat să se evidențieze până acum. Îmi doresc doar să câștigăm, dacă vor fi și mai multe goluri, cu atât mai bine”.

În clipa de faţă, FCSB se află pe primul loc, la două puncte distanţă de principala contracandidată la titlu, CFR Cluj.

VIITORUL – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE STREAM 2018 DIGI SPORT, TELEKOM SPORT, LOOK TV:  Hagi aşteaptă un meci perfect

De partea cealaltă, Gheorghe Hagi, tehnicianul echipei FC Viitorul, a declarat că elevii săi trebuie să facă un meci perfect cu FCSB, în etapa a şasea a play-off-ului, adăugând că îşi doreşte o victorie frumoasă contra unei adversare puternice.

“Avem două meciuri în care trebuie să luăm puncte pentru a spera la o cupă europeană. Nu că n-ar fi bine că suntem în play-off, dar nu trebuie să ne mulţumim cu acest lucru. Mâine jucăm acasă cu un adversar extrem de valoros, de talentat. Valoros, la fel ca CFR, dar cu jucători cu un joc mai tehnic, periculoşi. Trebuie să facem un meci perfect, un meci foarte bun, să ne ridicăm la nivelul lor, la ce înseamnă un meci cu un nivel foarte ridicat.

Să nu facem greşeli, să ne autodepăşim şi cu siguranţă după aceea va veni şi rezultatul pozitiv pe care ni-l dorim. Să fie o victorie frumoasă contra unei echipe puternice. Asta ne dorim. Acelaşi lucru le-am transmis şi jucătorilor. Ştim că va fi dificil, dar nu imposibil. Le-am amintit că noi suntem campionii, că jucăm acasă, că trebuie să avem pretenţii foarte mari de la acest meci, să câştigăm”, a spus Hagi.

„Regele” a mai precizat că din lot lipsesc Voduţ, care a suferit o leziune la antrenament, şi Rădoi, apoi a vorbit și despre faptul că FC Viitorul va întâlni în etapa a şaptea a play-off-ului pe CS Universitatea Craiova, în deplasare: „Trebuie să producem rezultate, în meciul acesta şi cel cu Craiova, pentru a avea o şansă. Craiova a arătat ieri că este talentată, iute, tehnică, puternică. Stadionul ăla cum arată… Cel mai frumos loc în momentul de faţă în România. Ceva fantastic şi sper ca în fiecare oraş mare din România să ajungă să fie aceeaşi atmosferă”.

VIITORUL – FCSB (STEAUA) LIVE VIDEO ONLINE STREAM 2018 DIGI SPORT, TELEKOM SPORT, LOOK TV:  Alibec, recuperat

Denis Alibec (27 de ani) a lăsat în spate problemele medicale şi a fost prezent la antrenamentul de vineri dimineaţă, când s-a antrenat normal.

El a surprins pe toată lumea prin faptul că a purtat la gât un bandaj destul de mare. Imediat au apărut speculațiile, dar până la urmă s-a aflat că atacantul și-a mai adăugat un tatuaj celor deja existente. La conferința de presă oficială, dinaintea meciului cu FC Viitorul, antrenorul roș-albaștrilor Nicolae Dică (37 de ani) a glumit pe seama jucătorului său.

”Alibec se simte foarte bine, este recuperat, s-a antrenat normal. Bandajul de la gât îl are pentru că și-a făcut un tatuaj. Ce, credeți că ne-am certat și l-am tăiat eu? Nu, nu l-a tăiat nimeni la gât, nu are niciunfel de probleme”, a replicat, râzând, Dică. Tehnicianul speră ca noul desen să-i poarte noroc internaționalului român. ”Sper să-i poarte noroc și să-i aducă golurile lui și titlul nouă, tuturor. Denis a fost accidentat, dar acum este bine”, a adăugat Dică.

Rămâne de văzut dacă Denis va fi forţat încă din start, în condiţiile în care Gnohere e în formă mai bună. În plus, „Bizonul” e aproape de un transfer, iar evoluţiile bune ar contribui din plin la creşterea cotei sale.

Ce meciuri mai au de jucat FCSB şi CFR

FCSB

Viitorul (deplasare)

CFR (acasă)

CSM Iaşi (deplasare)

CS U Craiova (deplasare)

Astra (acasă)

CFR

Iaşi (deplasare)

FCSB (deplasare)

CS U Craiova (acasă)

Astra (deplasare)

Viitorul (acasă)

Viitorul – FCSB (20.45, Digi, Telekom, Look), ce spun statisticile RomaniaTV.net

Viitorul vs FCSB în Liga 1: 17 jocuri – 3 victorii Viitorul – o remiză – 13 victorii FCSB.

Palmares cu Viitorul gazdă: 8 jocuri – două victorii Viitorul- 6 victorii FCSB.

– 11 noiembrie 2012: prima partidă a avut loc la Constanţa şi s-a încheiat cu 4-0 pentru FCSB, goluri Chipciu, Gardoş şi Rusescu dublă.

– 19 mai 2013, întâiul succes al dobrogenilor: FCSB – Viitorul 2-5 (Nikolic, Rocha / Chiţu dublă, Dică, Larie, Nikolov).

– În ediţia 2013-2014, bucureştenii au câştigat ambele jocuri, 4-0 acasă şi 3-0 în deplasare.

– În turul sezonului 2014-2015, roş-albaştrii s-au impus foarte greu, scor 1-0, gol Gabi Iancu din penalty. Trupa antrenată la vremea respectivă de Bogdan Vintilă a terminat meciul cu doi oameni în minus, Țîru şi Buzbuchi fiind eliminaţi. A urmat o nouă partidă câştigată la scor de bucureşteni, 4-1 acasă, pe 22 martie 2015. 

– Mult mai echilibrate au fost cele două jocuri din sezonul regulat 2015-2016, ambele încheiate cu 1-0 pentru roş-albaştri. În play-off, experienţa multiplei campioane şi-a spus cuvântul, ceea ce a dus la alte două succese izbutite de actuala FCSB, 3-1 în deplasare şi 3-0 acasă.

– Al doilea succes al celor de la Viitorul a venit după un meci fantastic făcut de trupa lui Gheorghe Hagi pe teren propriu, care s-a impus cu scorul de 3-1 (18 martie 2017). Cele patru reuşite au purtat semnătura lui Florinel Coman, Vad Morar, Carlo Casap, respectiv Denis Alibec.

– Singura remiză s-a înregistrat pe 24 aprilie 2017, FCSB – Viitorul 1-1 (Mihai Pintilii, respectiv George Ţucudean), punctul scos de vizitatori fiind decisiv în câştigarea campionatului de către puştii de la malul Mării Negre.

– 9 septembrie 2017, ultima dispută de la Ovidiu: Viitorul – FCSB 1-0, gol înscris de Eric de Oliveira.

– 11 martie 2018, cea mai recentă confruntare directă: FCSB -Viitorul 2-1 (Budescu, Momcilovic / Mladen).

Ca de fiecare dată, partida va fi una specială pentru Gheorghe Hagi, care a cunoscut primele mari succese ca fotbalist în tricoul roş-albaştrilor, pentru care a evoluat din iarna sezonului 1986-1987 pînă în vara anului 1990. În tot acest timp, a cucerit de trei ori campionatul României, a jucat în Supercupa Europei din februarie 1987, când a şi marcat singurul gol al meciului cu Dinamo Kiev, apoi a ajuns în semifinala CCE 1987-1988 şi în finala ediţiei CCE 1988-1989. Evoluţiile remarcabile de la Steaua şi naţională i-au adus, după CM 1990, transferul la Real Madrid.

De asemenea, a antrenat gruparea bucureşteană în startul sezonului competiţional 2007-2008, când a şi izbutit calificarea în grupele UCL, „decarul” echipei fiind chiar actualul tehnician al bucureştenilor.

De partea cealaltă, Nicolae Dică are şi el un rol important în istoria dobrogenilor, pentru care a evoluat timp de trei sezoane, contribuind la promovarea acestora din 2011-2012, dar şi la îndeplinirea obiectivelor pe prima scenă în ediţiile 2012-2013 şi 2013-2014.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Viitorul – 22 ani şi 5 luni; FCSB – 26 ani şi 4 luni.

FCSB – VIITORUL 2-1 în prima etapă din PLAY OFF LIGA 1

FCSB a deschis scorul în minutul 32 printr-o execuție fantastică a lui Budescu. Fotbalistul a driblat un adversar și a trimis plasat din interiorul careului, iar mingea a lovit ambele bare înainte de a intra în poartă. Cu șase minute înainte de finalul primei reprize, Momcilovic a dublat avantajul gazdelor. Golul Viitorului a venit în minutul 75 din gheata lui Mladen, care a trimis în poartă o minge venită din corner.

În acest moment trei echipe se luptă pentru titlu: CFR Cluj, FCSB și U Craiova. Trupa lui Dică e pe locul 2, cu 31 de puncte, la două lungimi în spatele liderului

FCSB – VIITORUL 2-1 (2-0)

Budescu 32, Momcilovioc 39 / Mladen 75

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Momcilovic, Junior Morais – Pintilii (46 Ov. Popescu), Nedelcu – Man, Budescu, Fl. Tănase (77 Teixeira)- Gnohere (65 Alibec).

VIITORUL: Cojocaru – Mladen, Țâru, Hodorogea, Cr. Ganea – Cicâldău, T. Băluță, A. Ciobanu (68 Căpuşă) – Dumitrescu (46 Drăguş), I. Hagi, Chițu (62 Măţan).