Viorica Dăncilă, către parlamentarii PSD, înainte de moţiune: Mizele sunt legate de dosare, de secţia specială, de numirea procurorilor

Newsweek.ro a publicat o înregistrare audio în care Viorica Dăncilă le transmite parlamentarilor PSD strategia la votarea moţiunii de cenzură şi le explică adevăratele mize: dosare, Secția specială pentru magistraţi, numirea procurorilor. Preşedintele PSD le-a impus parlamentarilor să nu voteze, pentru a nu exista discuţii legate de eventuale trădări.

RomaniaTV.net
08 oct. 2019, 14:56
Viorica Dăncilă, către parlamentarii PSD, înainte de moţiune: Mizele sunt legate de dosare, de secţia specială, de numirea procurorilor

„Miza nu este neapărat un post de prim-ministru. Mizele sunt mult mai mari. Mizele sunt legate de dosare, de secția specială, de numirea procurorilor. Sper că nu vreți să ne întoarcem… și mulți din această sală știu la ce m-am referit. De fapt, asta este miza. Nu vă imaginați că au ca și miză ocupare unor posturi de miniștri pentru care nu au nici un program. Ce să pună în loc? Ce să facă?”, a spus Viorica Dăncilă, potrivit înregistrării publicate de Newsweek.ro.

Una din promisiunile PNL dacă va ajunge la guvernare este că va desfiinţa Secţia specială pentru magistraţi.

Viorica Dăncilă a trasat strategia PSD pentru joi, la moţiune.

„La moțiune noi nu vom vota. S-a luat decizia în Comitetul Executiv Național. Nu vom vota pentru a nu exista suspiciuni care cum a votat. Că a votat ăla, că ăla a trădat, că ăla nu a votat. (…) Dacă cineva din sală crede că vrea să voteze la moțiune sau să plece, eu cred că este corect să-mi spună acum. Eu nu cred în ceea ce afirmă Orban sau Ponta că vor mai pleca de la PSD nu știu câți. Eu nu cred că de la PSD vor mai pleca. Dimpotrivă, am convingerea că la PSD se vor întoarce… pentru că nu văd ce poate să le ofere ceilalți. Toți îl cunoaștem pe Victor Ponta”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a primit susţinerea lui Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, care le-apromis parlamentarilor că vor fi consultaţi când se vor face bugetele locale pentru anul viitor.

„Vreau ca toți care nu au plecat și nu au cedat și nu s-au lăsat păcăliți, vreau să simtă că votul lor contează. Vreau, ca în special, în special, atunci când discutăm, de exemplu, de proiectul de buget pe anul viitor, vreau ca ai mei colegi deputați pentru județele lor să aibă un cuvânt de spus. Și eu sunt garanția că lucrurile se întâmplă (…)”, a promis Daniel Suciu.

PSD a recuperat un parlamentar care semnase moţiunea

PSD a reuşit să-l facă se se răzgândească pe președintele PSD Maramureș, deputatul Sorin Bota, care semnase moțiunea de cenzură şi promisese că trece la partidul lui Victor Ponta și votează pentru demiterea Vioricăi Dăncilă.

Contactat de Digi24.ro, el nu a mai fost atât de categoric în privinţavotului mamoţiune.

Sorin Bota: Nu îmi retrag semnătura că nu am cum să mi-o retrag.

Digi24.ro: Vă prezentați joi la ședință și votați?

Sorin Bota: Asta o să văd joi