Vitiligo se tratează cu ajutorul remediilor naturiste

Vitiligo este o boală de piele care se caracterizează prin depigmentarea celulelor care alcătuiesc țesuturile corpului. Astfel, anumite regiuni ale corpului precum mâinile, abdomenul, fața sau gâtul sunt acoperite de pete deschise la culoare.
Iulian Tudor
04 apr. 2017, 08:00
Vitiligo se tratează cu ajutorul remediilor naturiste

Vitiligo este o afecțiune cronică dezvoltată în urma unor afecțiuni autoimune prin distrugerea totală sau parțială a melaninei. Deși cauzele rămân de multe ori necunoscute, sistemul imunitar nu mai recunoaște propriile celule și le atacă.

Cauzele și simptomele afecțiunii

Este important să știi că această afecțiune nu se moștenește și nici nu este molipsitoare.
Un factor care produce acest dezechilibru în organism este bineînțeles stresul, surmenajul psihic, arsurile solarea sau alte traume suferite la nivelul tegumentului pielii.
Prezența unei alte boli autoimune (tiroida hashimoto, diabetul zaharat, lupus, psoriazis) în organism poate provoca apariția depigmentării.

Persoanele care sunt afectate de acestă boală trebuie să se ferească de lumina solară.
Petele apar izolat, simetric pe ambele părți ale corpului sau asimetric, pot afecta atât retina cât și zona organelor genitale, gâtul, coatele, genunchii, orificiul bucal atât în interior cât și la exterior.
Evoluția acestor pete este necunoscută, poate să fie bruscă sau lentă.

Pont

Persoanele afectate de această boală au nevoie de suport emoțional, deoarece este afectată stima de sine și încrederea în forțele proprii, poate cauza apariția depresiei.

Aceste leacuri încetinesc evoluția bolii!

Anumite alimente te pot ajuta să combați efectele nefaste ale bolii. Pune câteva semințe de Psoralea Corylifolia în suc de ghimbir, timp de 3 zile. Apoi scoate semințele de Psoralea Corylifolia și lasă-le să se usuce după care trebuie să le pisezi și să bei în fiecare zi timp r 2 luni un pahar de lapte în acre să adaugi 1 gram din acest remediu.

Tot cu Psoralea Corylifolia poți să prepari o loțiune în care să mai adaugi și chimion negru, rădăcină de drăcilă și ulei de cocos. Trebuie să aplici remediul pe zonele afectate zilnic timp de 6 luni și vei vedea diferența.

Bea suc de ghimbir, fie ca unică metodă de tratament, fie în combinație cu argila roșie. Dacă optezi doar pentru sucul de ghimbir, trebuie să iei acest remediu de 2 ori pe zi. În cazul în care combini ghimbirul cu argila rosie, trebuie să aplici pasta pe pielea lezată.Consumă alimente bogate în acid folic și vitamina B12. Fă un amestec de flori de gălbenele, flori de mușețel, rădăcină de sunătoare și oregano. Bea 1 ceașcă din acest amestec de 2 ori pe zi.

Redu consumul de carne roșie și produse pe bază de carne

Introdu în alimentația ta fructele și legumele proaspete, salatele, orele de sport în aer liber sau plimbările lungi, adoptă un stil de viață sănătos menținând o gândire optimist.
Turmenicul, benefic pentru piele

Acest condiment are abilitatea de a restaura pigmenții pielii în mod natural. Pentru un tratament naturist cu turmeric ai nevoie de:

453 grame de turmeric
225 grame de rădăcină de ghimbir
zeama obținută dintr-o lămâie

Amestecă toate ingredientele într-un borcan. Depozitează borcanul în frigider și consumă câte 2 lingurițe din amestec înainte de fiecare masă.

O altă variantă este să prepari ceai de curcumă și să aplici direct pe piele.

Mănâncă zilnic papaya

Este un remediu naturiste pe care este bine să îl adopți ca și un stil de viață. Introdu în dieta ta consumul frecvent de suc de papaya sau mănâncă fructul ca atare. O altă variantă de tratament cu papaya este aceasta: zdrobește o felie de papaya și aplică pasta obținută direct pe regiunile afectate de vitiligo și las-o acolo până se usucă. Cu cât o aplici mai des, cu atât va fi mai bine.

Află de ce apar petele albicioase pe mâini AICI.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
S-a rupt lanțul de iubire între Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță! „Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!”
Fanatik.ro
Singurul cuvânt din limba română care conține toate vocalele. E folosit des în multe conversații, dar puține persoane observă asta
Capital.ro
România a pierdut un înger. Marea DOAMNĂ s-a stins. A lăsat în urmă un gol imens
Playtech.ro
ULTIMA ORĂ! Radu Mazăre A IEȘIT DIN ÎNCHISOARE. Unde se află acum fostul primar
DailyBusiness
Vrei să pleci în vacanță cu doar 400 de euro cazare și zbor? Iată ofertele unice
Adevarul
EXCLUSIV Caracatița gunoaielor reciclate fictiv. Afaceriști mână-n mână cu autoritățile statului la un depozit de deșeuri
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
3 zodii care trec foarte repede peste despărțire. Își găsesc alt partener imediat
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
wowbiz.ro
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
Cancan.ro
BREAKING | Radu Mazăre, eliberat din închisoare! Decizia este definitivă
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
EXCLUSIV: Cât costă o masă de șase persoane într-un restaurant din Londra. Prețurile sunt la fel ca în București
Capital.ro
Adio, maestre! S-a stins o mare stea. Este doliu în lumea muzicii
StirileBZI
Produse din ciocolată și biscuiţi, vândute mai scump în România! Amendă de 337,5 milioane de euro
Prosport.ro
FOTO. Ups! Mădălina Ghenea s-a urcat pe masă și rochia a lăsat la vedere mult prea mult!
stirilekanald.ro
Armata, din nou obligatorie? Ce se întâmplă dacă cineva îl refuză: „Un viitor mai periculos”
substantial.ro
Cum să crești și să îngrijești orhideea fluture acasă: îngrășăminte naturale și sfaturi de la un florar profesionist
MediaFlux
LOVITURĂ FINALĂ pentru UNGARIA! Decizie bombă la nivel UE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'