Votează Insecta Anului în România. Anul trecut a fost aleasă rădaşca

În încercarea de a ne apropia mai mult de lumea insectelor, Societatea Lepidopterologică Română (SLR) a inițiat, pentru al doilea an la rând, un vot public, prin care poți alege insecta anului. Insecta anului 2017 este rădașca, pentru insecta lui 2018 poți vota aici până pe 30 noiembrie 2017.

01 nov. 2017, 07:00
Votează Insecta Anului în România. Anul trecut a fost aleasă rădaşca

„Prin Insecta Anului și concursul pentru desemnarea acesteia, Societatea Lepidopterologică Română (SLR) încearcă să ridice nivelul de aceptare și percepție a insectelor în rândul populației”, a declarat pentru National Geographic prof. dr.  László Rákosy, președinte al Societății Lepidopterologice Română.

Chestionarul unde se poate vota insecta preferată este disponibil aici.

În vestul Europei organizațiile entomologice desemnează de mai mulți ani câte o ”insectă a anului” ca pe un mijloc de a atrage atentia si a mări interesul publicului pentru lumea mirifică a insectelor. În mod similar, pentru a reduce distanța creată artifical între oameni și ”goange”, începând cu anul trecut, SLR, împreună cu entomologi din Republica Moldova au introdus și la noi conceptul de ”insectă a anului”.

Avem motive temeinice să promovăm fluturii aparținând speciei protejate Maculinea teleius pentru complexul (senzaționalul) lor ciclu de viață care include o plantă gazdă specifică (Sanguisorba officinalis) și furnici din genul Myrmica„, mai spune profesorul Rákosy.

Chestionarul unde se poate vota insecta preferată este disponibil aici.