Vrăjitoria şi credinţa în zei şi fantome, practicate pe scară largă în rândul politicienilor

Un lider al Partidului Comunist Chinez acuză oficialităţi de rang înalt de practicarea vrăjitoriei, încălcând astfel obligaţia de a fi atei, de a nu crede în superstiţii şi alte forme de paranormal.

16 nov. 2017, 07:44
Vrăjitoria şi credinţa în zei şi fantome, practicate pe scară largă în rândul politicienilor

Mai multe oficialităţi din China se fac vinovate de practicarea vrăjitoriei şi mai degrabă cred în „zei şi fantome” decât în comunism, afirmă Chen Xi, şeful Departamentului pentru Organizare din cadrul Partidului Comunist de la Beijing, potrivit site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

China garantează libertatea religioasă a cetăţenilor săi, însă membrii partidului de guvernământ au obligaţia de a fi atei şi le este interzisă participarea la activităţi considerate drept superstiţioase, cum ar fi consultarea clarvăzătorilor, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Lăsata Secului. Preotul Necula: Dacă nu puteţi posti de mâncare, refuzaţi să vă mâncaţi aproapele

În ultimii ani, o serie de oficiali închişi în urma campaniei anticorupţie lansată de preşedintele Xi Jinping au fost acuzaţi şi de superstiţiozitate cu scopul discreditării lor.

Unii oficiali de rang înalt în poziţii de conducere au „decăzut din punct de vedere moral”, deviind de la calea corectă, a afirmat Chen Xi, într-un material în publicaţia oficială People’s Daily.

 „Unii nu cred în Marx şi Lenin, însă cred în fantome şi zei; nu cred în idealuri, ci cred în vrăjitorie; nu respectă poporul, ci respectă maeştri”, a scris oficialul, făcând referire la presupusa credinţă a unor oficiali în lideri spirituali. Chen a mai acuzat că unii oficiali consideră drept idealuri concepte ale democraţiei occidentale, cum ar fi separarea puterilor în stat şi multipartidismul.