Vrei să afli cine te spionează prin satelit? Acum există o aplicaţie pentru smartphone

În cazul în care simţiţi nevoia de a-l cunoaşte pe "Big Brother", sunteţi preocupat de amploarea spaţiului dumneavoastră personal sau suferiţi pur şi simplu de o formă de paranoia, există o nouă aplicaţie de iPhone, care poate fi achiziţionată din magazinul virtual iTunes pentru doar 1,99 de dolari, şi care-ţi spune ce dispozitiv te urmăreşte în momentul respectiv.

18 oct. 2013, 16:57
Vrei să afli cine te spionează prin satelit? Acum există o aplicaţie pentru smartphone

Orbit Logic of Greenbelt, Md. a dezvoltat programul SpyMeSat, o aplicaţie care oferă notificări atunci când un satelit de spionaj sau alţi sateliţi şi dispozitive de supraveghere sunt fixate asupra unei persoane şi ar putea să o fotografieze. O hartă dinamică prezintă locaţia eventualelor dispozitive de supraveghere, scrie Agerpres.

Alex Herz, preşedintele Orbit Logic, a precizat că SpyMeSat este prima aplicaţie a companiei sale destinată oamenilor de rând şi a adăugat că acest produs extinde baza de clienţi a companiei sale, dincolo de serviciile secrete, de apărare şi industria aerospaţială.

„Mi-a venit ideea acestei aplicaţii în timp ce stăteam de vorbă cu nişte prieteni care erau foarte interesaţi de tehnologia de imagistică din spaţiu. Această aplicaţie le răspunde tuturor întrebărilor într-un mod interactiv şi distractiv”, a susţinut el.

Aplicaţia SpyMeSat foloseşte multiple surse, inclusiv date preluate de la North American Aerospace Defense Command (NORAD). Datele de la NORAD sunt obţinute prin intermediul viaCelesTrak, un site web pentru sofware orbital, materiale educaţionale şi software pentru înţelegerea mecanicii orbitale.

Utilizatorul acestei aplicaţii poate observa ce sateliţi sunt orientaţi spre locaţia în care se află şi primeşte o alertă atunci când un satelit dotat cu camere fotografice sau cu sistem de scanare radar este orientat spre el. În plus, utilizatorul poate afla mai multe detalii despre satelitul în raza căruia se află.