Vreme de coşmar în Capitală. Tramvaie şi autobuze blocate, sute de călători disperaţi VIDEO

Trafic de coşmar în zona Drumul Taberei- Militari din Capitală, este blocaj total pe mai multe linii de tramvaie şi autobuze. Din cauza ploii torenţiale, semafoarele din zona intersecţiei bulevardului Timişoara cu Braşov nu mai funcţionează. Sute de oameni, şoferi şi călători, sunt disperaţi.

25 apr. 2016, 06:00
Vreme de coşmar în Capitală. Tramvaie şi autobuze blocate, sute de călători disperaţi VIDEO

Traficul în Bucureşti este paralizat. Linia tramvaiului 41 este blocată, semafoarele nu mai funcţionează, şoferii sunt cu nervii întinşi la maximum. Potrivit România TV, în intersecţia de la Plazza România, bulevardul Timişoara, semafoarele sunt blocate pe intermitent.

„Este un caz izolat, la intersecţia bulevardului Timişoara cu strada Braşov, semaforul se află pe galben intermitent. În momentul de faţă, colegii noştri sunt în zonă şi dirijează traficul. Conducătorilor auto le recomandăm să nu frâneze brusc, să păstreze distanţa o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă. Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, iar traversarea străzii să fie numai prin locurile marcate”, a declarat Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare meteo pentru intervalul 24 aprilie, ora 14 – 26 aprilie, ora 20. În mai multe zone din ţară vom avea ploi moderate cantitativ, răcire şi precipitaţii.

În perioada 24 aprilie, ora 14 – 26 aprilie, ora 20 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, va ploua temporar în toate regiunile, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30…40 l/mp. Vor fi condiţii de grindină.

Valorile termice vor fi în scădere, iar vremea va deveni rece luni (25 aprilie) în vest, în nord şi în centru, apoi şi în restul ţării.

La munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

PROGNOZA METEO. Luni, vremea se va menţine în general instabilă, iar îndeosebi în vestul, centrul şi nordul ţării va deveni rece pentru ultima decadă a lunii aprilie. Vor fi înnorări temporar accentuate şi ploi pe arii relativ extinse în toate regiunile. La munte precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp şi izolat 30 l/mp, ziua cu precădere în nord şi în centru şi în zonele montane şi submontane, iar noaptea mai ales în sud-est. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, cu viteze mai mari în Oltenia, nordul Moldovei şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 7…8 grade în nordul teritoriului, dar şi în zona deluroasă din vest si 17 grade în sudul extrem.

În Bucureşti, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, mai ales noaptea, când se pot cumula 10…15 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în cursul zilei. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade.

Marţi, vremea va fi rece pentru această perioadă, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei în sudul, estul şi centrul ţării, unde va ploua pe arii relativ extinse. Îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali se vor semnala precipitaţii mixte, iar la altitudini mai mari va ninge. Pe arii restrânse, cu precădere în sud-estul teritoriului, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări îndeosebi la munte. Spre sfârsitul intervalului se va forma brumă, local în nord, centru şi în zona submontană şi pe spaţii mai mici în rest.

În Bucureşti, vremea va deveni mult mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade. În cursul zilei vor fi înnorări şi temporar va ploua. Noaptea, cerul va deveni variabil şi spre dimineaţă vor fi condiţii de brumă, mai ales în zona preorăşenească. Vântul va sufla slab şi moderat.