Zece bucăţi de cale ferată ale mocăniţei care circulă la Moldoviţa au fost furate

Zece bucăţi de şină de cale ferată îngustă, cu o lungime de 90 de metri, de pe traseul mocăniţei care circulă în zona comunei sucevene Moldoviţa au fost furate. Opt dintre acestea au fost găsite ascunse sub un mal de pământ.

12 apr. 2013, 10:42
Zece bucăţi de cale ferată ale mocăniţei care circulă la Moldoviţa au fost furate

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, poliţiştii din Moldoviţa au fost sesizaţi că în noaptea de miercuri spre joi au fost furate mai multe bucăţi de şină de la calea ferată îngustă aparţinând unei firme de căi ferate din judeţul Hunedoara care deţine mocăniţa ce circulă în zonă în scop turistic, scrie Mediafax.

Poliţiştii au constatat că şina furată reprezintă capătul de linie al căii ferate pe care circula mocăniţa, fiind demontate zece bucăţi de şină, în lungime totală de 90 de metri – câte 45 de metri de pe fiecare parte a căii ferate.

În urma verificărilor, la aproximativ 40 de metri de locul de unde au fost furate, au fost descoperite opt şine de cale ferată cu lungimea totală de 75 metri, care erau îngropate sub un mal de pământ.

Celelalte două şine, cu lungimea de câte 7,5 metri fiecare, nu au fost găsite până în prezent.

Poliţiştii fac cercetări pentru stabilirea hoţilor şinei de cale ferată, precizează sursa citată.

Mocăniţa din comuna Moldoviţa este singura care circulă pe cale ferată îngustă din Bucovina, parcurgând un traseu de aproximativ 14 kilometri pe malul pârâului Moldoviţa. Trenul circulă în acest an în week-end, în perioada 30 martie-8 octombrie, dar şi cu ocazia sărbărtorilor de Paşti, Înălţare, Adormirea Maicii Domnului şi de Crăciun.