A noua zi de proteste în Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat după cinci ore: Mesajul protestatarilor, „Rezist Day 9”

Pentru a noua zi consecutiv protestarii s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală. Protestatarii au făcut un om de zăpadă căruia i-au atașat o pancartă cu mesajul "#Rezist Day 9". De asemenea, un manifestant are o cruce cu mesajul "2017 — Dumnezeu e cu noi".

08 feb. 2017, 15:42

UPDATE 23.10 A noua zi de proteste antiguvernamentale din Piaţa Victoriei din Capitală s-a încheiat după mai bine de cinci ore, timp în care manifestanţii au scandat „Hoţii”, „Demisia”, au cântat imnul şi au aprins lanternele telefoanelor mobile.

Demonstranţii din Piaţa Victoriei au început să plece în jurul orei 22.00, după ce au scandat „România”, „Hoţii”, „Demisia”, au cântat imnul şi au aprins, la unison, lanternele telefoanelor mobile.

Circulaţia a fost oprită spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu.

Manifestanţii au curăţat o parte din zăpada aflată în perimetrul împrejumuit cu garduri de jandarmi. Ei au scris pe jos, în zăpada rămasă, #rezistăm, #existăm.

UPDATE 22.30 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece. În faţa sediului Guvernului se mai află aproximativ 1.000 de oameni care scandează „România”, „Hoţii”, „Demisia”.

UPDATE 21.40 In jur de 5.000 de persoane s-au adunat, miercuri, pentru a noua zi consecutiv, in Piata Victoriei din Capitala. La ora 21:00 cei din Piata au aprins din nou luminile telefoanelor. Protestatarii continua sa strige „Demisia” si „Hotii”.

UPDATE 21.00 Aproximativ 1500 de persoane continuă protestele în faţa Guvernului. Oamenii continuă să sosească în piaţă şi au blocat una dintre arterele care traversează Piaţa Victoriei.

UPDATE 20.00  Aproximativ 700 de persoane continuă protestele în faţa Guvernului. Oamenii continuă să sosească în piaţă deşi ninge puternic.

În momentul în care s-a oprit curentul în faţa Guvernului, în urma unei avarii care a afectat mai multe zone din Capitală, oamenii au strigat „Noaptea ca hoţii” şi au huiduit.

Protestele continuă şi în ţară

20.00 Sibiu: Aproape o mie de protestari s-au strâns în centrul municipiului; este recomandat să nu mai folosească lasere

Aproape o mie de protestatari, potrivit unor estimări oficiale, s-au strâns, miercuri seara, până la ora 20,00, în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, cerând demisia Guvernului.

Oamenii au venit și în această seară cu steaguri, vuvuzele și pancarte cu lozinci anti-PSD și prin care cer demisia Guvernului.

Participanții la protest au fost rugați de conducerea Aeroportului Internațional din Sibiu să nu mai folosească lasere și lampioane, pentru că pun în pericol securitatea traficului aerian.

„În vederea evitării oricăror evenimente sau incidente de aviație civilă apelăm la spiritul civic al comunității și la sentimentul de responsabilitate al cetățenilor, astfel încât împreună să asigurăm condițiile de siguranță necesare desfășurării zborurilor pe Aeroportul Internațional Sibiu”, se arată într-un comunicat de presă, transmite Agerpres.

Acesta este un protest avizat de Primărie și Jandarmerie. Protestele vor continua până pe 15 februarie, în fiecare seară, până la ora 23,00.

Brașov:
Peste 100 de persoane protestează în fața Prefecturii

Peste 100 de persoane, număr mult redus față de marți seara la aceeași oră, protestează miercuri, în jurul orei 19,30, în fața Prefecturii, pe o vreme rece cu ninsoare.

„Foarte multă lume de partea cealaltă a baricadei, dar ei nu-și dau seama că de fapt sunt în aceeași barcă cu noi, s-au bucurat enorm pentru faptul că pe procedură, respectiv ce a reclamat Președinția și CSM-ul, Curtea Constituțională a declarat ordonanța ca fiind constituțională. Știam și noi că este constituțională de la început. Nu contează dacă este constituțională ordonanța, ea este imorală”, a spus unul dintre protestatari.

Protestatarii spun că solicită în continuare demisia Guvernului Grindeanu și a lui Liviu Dragnea. Ei fluieră din vuvuzele și scandează „Demisia”, „Hoții, Hoții”, „Nu vrem hoție-vrem democrație”, „În democrație-hoții stau la pușcărie”. Ei vor merge și în această seară în marș până în Piața Sfatului, unde acțiunea de protest se va încheia.

Sibiu: Peste o sută de protestatari s-au strâns în Piața Mare

Peste o sută de protestatari, potrivit unor estimări oficiale, s-au strâns, miercuri, seara, în Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, cerând demisia Guvernului.

Protestul de miercuri este avizat de Primărie și de Jandarmerie. Protestele sunt avizate să continue până pe data de 15 februarie, în fiecare seară, până la ora 23,00.

„Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din Municipiul Sibiu a analizat și avizat favorabil cererea formulată de către o persoană fizică cu privire la organizarea unui marș și protest împotriva ordonațelor privind grațierea și modificarea Codului Penal. Adunarea publică a fost aprobată să se desfășoare în perioada 02.02. — 15.02.2017, între orele 17,00 — 23,00 pe următorul traseu: Piața Mare — B-dul Nicolae Bălcescu (Farmacia 24) — Hotel Continental Forum — Str. Andrei Șaguna până la Prefectură — întoarcere pe str. Andrei Șaguna — Piața Unirii — Calea Dumbrăvii — B-dul Mihai Viteazu — str. Rahovei — Str. Semaforului — str. Ștefan cel Mare — str. Bâlea — str. Hermann Oberth — str. Constituției — str. G-ral Magheru — str. Avram Iancu — Piața Mare”, potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

Cluj: Circa 200 de persoane protestează din nou în Piața Unirii

Aproximativ 200 persoane, conform forțelor de ordine, s-au adunat, miercuri, până la ora 19,00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta, din nou, împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Protestatarii poartă pancarte antiguvernamentale și anti PSD, precum și steaguri tricolore.

Mitingul era programat să înceapă la ora 19,00.

La manifestația de marți, în Cluj-Napoca, au fost prezente 5.000-6.000 de persoane și peste 5.000 la cea de luni.

În cursul serii de sâmbătă, 4 februarie, cu o zi înainte de abrogarea OUG 13, referitoare la modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, 40.000 de oameni au ieșit la manifestații. De asemenea, duminică, în ziua abrogării OUG, 50.000 de oameni au participat la proteste.

UPDATE Câteva sute de persoane s-au adunat, miercuri, pentru a noua zi consecutiv, în Piaţa Victoriei din Capitală, în timp ce în faţa Palatului Cotroceni sunt aproximativ 100 de oameni, susţinători ai Guvernului Grindeanu.

Demonstranţii s-au adunat chiar în centrul pieţei, fără a afecta circulaţia rutieră din zonă. Protestatarii din Piata Victoriei au adus şi lopeţi cu care au curăţat zăpada şi au păstrat chenarul în care este scris, de dimineaţă, mesajul „REZIST”, scrie News.ro.

Manifestanții au pancarte cu mesaje printre care se regăsesc următoarele: „Hoții și mincinoșii, plecați de la guvern”, „Noi în frig, hoții la răcoare”, „Guvernul penalilor, grup infracțional organizat”.

Protestatarii au făcut un om de zăpadă căruia i-au atașat o pancartă cu mesajul „#Rezist Day 9”. De asemenea, un manifestant are o cruce cu mesajul „2017 — Dumnezeu e cu noi”.

Citeşte şi: CCR: Nu există conflict juridic între puterile statului legat de OUG 13. Guvernul a acţionat legal

Demonstranții flutură steagurile României, ale Uniunii Europene și ale Statelor Unite ale Americii. Câțiva manifestanți îndepărtează cu lopețile zăpada din zona unde are loc protestul. Manifestanților le este pus la dispoziție ceai, cafea, suc, apă plată, dulciuri, pizza și fructe, transmite Agerpres.

Citeşte şi: România, în a doua săptămână de proteste. Câteva mii de oameni au manifestat în Piaţa Victoriei şi în ţară

Protestatarii din Piaţa Victoriei nu dau semne că vor să renunţe. Susţin că nu au încredere în majoritatea parlamentară şi în Executiv, că vor renunţa la modificarea codurilor penale.