Zeci de părinţi au fost chemaţi la Tribunal pentru că şi-ar fi abandonat copiii

Situaţie halucinantă la Buzău. Zeci de părinţi ai unor copii cu nevoi speciale sunt chemaţi la Tribunal pentru că şi-ar fi părăsit micuţii. Întreg scandalul a pornit după ce Protecţia Copilului a cerut Instanţei să-i treacă pe copiii în mod ilegal în grija statului doar ca să deconteze cheltuielile pentru internat şi cantină. Când au văzut citaţiile, unor părinţi li s-a făcut rău.

02 nov. 2016, 12:12
Zeci de părinţi au fost chemaţi la Tribunal pentru că şi-ar fi abandonat copiii

Protecţia copilului din Buzău a luat în plasament în regim de urgenţă 65 de copii cu nevoi speciale pentru a deconta cheltuielile cu internatul şi cu masa acestora.

Este vorba despre 65 de copii surdo-muţi sau orbi din diferite judeţe din ţară care învaţă la şcoala specială din Buzău.

Totul s-a întâmplat după un control al Curţii de conturi la şcoala specială. Conducerii instituţiei i s-a reproşat faptul că decontarea cheltuielilor este ilegală. Astfel că, prima măsură a fost luarea în plasament în regim de urgenţă a copiilor. Părinţii au semnat, iar acum trebuie să vină în faţa instanţei şi să explice de ce şi-au dat copiii în grija statului.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului susţine că măsura este una abuzivă.