Accesul vizitatorilor în secţiile ATI ale celor 19 spitale din subordinea Administraţiei Spitalelor Bucureşti, interzis

Accesul vizitatorilor în secţiile ATI ale tuturor celor 19 spitale aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a fost interzis. În restul secţiilor s-a restricţionat accesul vizitatorilor, din cauza epidemiei de gripă.

30 ian. 2019, 14:49
Accesul vizitatorilor în secţiile ATI ale celor 19 spitale din subordinea Administraţiei Spitalelor Bucureşti, interzis

„În cele 19 spitale, aflate în subordinea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, s-au luat măsuri pentru prevenirea raspândirii cazurilor de gripă încă de acum două săptămâni. Astfel, în toate spitalele, a fost restricţionat accesul vizitatorilor, iar în secţiile de ATI accesul vizitatorilor a fost interzis”, au anunţat, miercuri, reprezentanţii ASSMB.

Potrivit acestora, vaccinarea antigripală s-a realizat pentru personalul medical care a solicitat acest lucru, iar cei cu suspiciuni de infecţii respiratorii au fost trimişi la medicul de familie.

Vizitatorii şi personalul medical sunt obligaţi să folosească echipament de protecţie (măşti, halate).

„În ceea ce priveşte reţeaua de medicină şcolară, medicii şi asistenţii din cabinetele de medicină şcolară, din şcolile şi grădiniţele de stat, au realizat zilnic triaje epidemiologice, le-au transmis elevilor şi preşcolarilor care sunt măsurile de prevenţie, iar în cazul copiilor depistaţi cu suspiciuni de infecţie respiratorie, aceştia au fost trimişi la medicii de familie”, au mai transmis oficialii ASSMB.

Cazurile de gripă depistate au fost raportate zilnic Direcţiei de Sănătate Publică. De asemenea, asistenţii şi medicii au solicitat conducerii instituţiilor de învăţământ să ia măsuri de dezinfecţie acolo unde se impune.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, miercuri, că se constată o evoluţie epidemică a gripei, înregistrându-se a treia săptămână cu cazuri peste estimări, dar că este vorba despre o tulpină care determină manifestări uşoare şi medii.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureti a anunţat că, joi şi vineri, sunt închise paisprezece unităţi şcolare din Bucureşti, după ce s-au confirmat 417 cazuri de gripă la copii şi peste 2.000 de viroze.