Acest bărbat de culoare a fost pedepsit la 241 de ani de închisoare

Curtea Supremă a Statelor Unite l-a condamnat pe un bărbat să execute o pedeapsă uriaşă, mai mare de două secole, pentru că participase la furturi armate, cu violenţă, când avea vârsta de 16 ani.

23 apr. 2018, 19:12
Acest bărbat de culoare a fost pedepsit la 241 de ani de închisoare

Pedeapsa uriaşă, de 241 ani de închisoare, a fost confirmată de Înalta Curte pentru Bobby Bostic. Potrivit sistemului judiciar american care dă astfel de pedepse peste limita de viaţă a unui om, el va primi totuşi o reducere a pedepsei sale după ce va împlini … 112 ani.

În data de 12 decembrie, 1995, adolescentul a comis cu violenţă  mai multe furturi pe drumurile publice, având complice un tânăr de 18 ani. Atunci, el a împuşcat una dintre victimele sale. Cei doi agresori au agresat şi o femeie căreia i-au furat maşina. În total, Bostic a fost condamnat pentru 18 infracţiuni.

Judecătorul oraşului St.Louis care l-a condamnat a decis să îi adune matematic pedepsele primite pentru infracţiunile pe care le-a comis şi nu să le contopească. Astfel a reieşit imposibila pedeapsă de 241 de ani pentru o viaţă de om.

În 2010, cea mai înaltă instanţă judiciară din Statele Unite a interzis încarcerarea pe viaţă a unei persoane minore care nu a comis omucidere, ceea ce era şi cazul tânărului.

În 2012, Înalta Curte a extins această interdicţie la minorii acuzaţi de omucidere, pentru ca apoi, în 2016, a decis că măsura pedepsei cu închisoarea pe viaţă se aplică retroactiv.