Acordul privind returnarea migranţilor către Italia depinde de ministrul de Interne

Ministrul de interne italian Matteo Salvini este singurul obstacol în calea încheierii unui acord între Berlin şi Roma cu privire la returnarea migranţilor către Italia dacă ei au fost înregistraţi întâi în această ţară, a estimat luni ministrul de interne german Horst Seehofer, citat de dpa.

10 sept. 2018, 13:45
Acordul privind returnarea migranţilor către Italia depinde de ministrul de Interne

”Negocierile s-au încheiat la nivel de experţi – documentul se află acum pe masa ministrului de interne Salvini – şi acum trebuie să vedem dacă el ratifică ceea ce s-a convenit”, a spus Seehofer.

Italia a devenit o destinaţie europeană primordială pentru migranţii care pleacă dinspre Africa de Nord. Conform regulilor Uniunii Europene, acest lucru înseamnă că Italia are obligaţia de a procesa cererile lor de azil.

Mulţi dintre migranţii ajunşi în Italia nu doresc totuşi să rămână în această ţară şi încearcă să ajungă în ţări mai dezvoltate, precum Germania, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Italia cere o rotaţie a porturilor europene pentru primirea de migranţi salvaţi din Mediterană

Anterior în cursul acestui an, cancelarul german Angela Merkel a evitat destrămarea ‘marii coaliţii’ aflate la guvernare la Berlin şi formate din conservatori şi social-democraţi după ce a promis că va găsi modalităţi de a retrimite migranţii în prima ţară membră a UE în care au intrat.

Şefa executivului german a încheiat înţelegeri similare cu ţări precum Spania şi Grecia.