Acuzaţii de malpraxis la Iaşi. O femeie a murit dupa o operaţie de hernie de disc

O femeie de 61 de ani a murit după o operaţie de hernie de disc efectuată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Medicul care a efectuat operaţia este chiar directorul unității medicale. Rudele au depus plângere pentru malpraxis.

04 oct. 2018, 13:39
Acuzaţii de malpraxis la Iaşi. O femeie a murit dupa o operaţie de hernie de disc

Pacienta suferea de o formă ușoară de hernie și a fost internată pe 30 septembtrie. Nepoata femeii spune că medicii au transmis familiei că operaţia a fost un succes. După două zile, rudele au fost anunţate că pacienta a murit, din cauza unei hemoragii interne.

Explicaţiile au fost evazive. Medicul a spus că operaţia a fost reuşită şi că nu are ce să îşi reproşeze. Este singura informaţie pe care ne-a zis-o, hemoragia nu ştim ce a provocat-o”, a explicat o rudă a femeii.

Familia a depus plângere la Colegiul Medicilor, dar şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi, pentru ucidere din culpă. În paralel și managerul spitalului a demarat o anchetă internă cu privire la acest caz.

Conform statisticilor, recuperarea după operaţiile de hernie de disc este una rapidă în cele mai multe cazuri, iar decesele după astfel de intervenţii sunt extrem de rare.