Atac terorist: Doi kamikaze s-au detonat într-un schimb de focuri cu forţele se securitate din Tunisia

Doi militanţi s-au aruncat în aer joi după un schimb de focuri cu forţele de securitate tunisiene în oraşul Jilma, la 250 km sud de capitala Tunis, a anunţat Ministerul de Interne, informează Reuters.

03 ian. 2019, 13:35
Atac terorist: Doi kamikaze s-au detonat într-un schimb de focuri cu forţele se securitate din Tunisia

Militanţii s-au sinucis după ce au fost înconjuraţi de forţele de securitate care au luat cu asalt ascunzătoarea lor din oraş, a precizat ministerul într-un comunicat.

După o revoltă împotriva liderului autocratic Zine Abidine Ben Ali în 2011, Tunisia se confruntă cu grupuri militante ce operează în zone izolate din apropierea graniţei cu Algeria.

Citeşte şi Operaţiune armată împotriva grupării Boko Haram, în Niger. Peste 280 de membri ai grupării islamiste au fost ucişi

Autorităţile estimează că aproximativ 3.000 de tunisieni s-au alăturat Statului Islamic şi altor grupuri jihadiste în Irak, Siria şi Libia vecină, în timp ce şomajul ridicat a alimentat tulburările din ultimii ani în zonele din sud şi centru, potrivit Agerpres.

Ţara nord-africană a cunoscut trei atacuri majore în 2015, inclusiv două împotriva turiştilor, unul la un muzeu din Tunis şi al doilea pe o plajă din Sousse. Al treilea a luat la ţintă gărzile prezidenţiale în capitală făcând 12 morţi. Toate cele trei atacuri au fost revendicate de Statul Islamic.