ATENŢIE! La ce numere de telefon nu trebuie să răspunzi niciodată. Sute de români sunt înşelaţi în acest mod

Autorităţile atrag atenţia românilor asupra numerelor de telefon cu prefix de străinătate care sună insistent. Nu răspundeţi şi nici nu sunaţi înapoi, dacă nu cunoaşteţi pe nimeni în Asia sau Africa. Sute de români se plâng sunt înşelaţi în acest mod.

25 oct. 2018, 17:23
ATENŢIE! La ce numere de telefon nu trebuie să răspunzi niciodată. Sute de români sunt înşelaţi în acest mod

Apelurile suspecte vin de la hackeri care închiriază linii cu suprataxă.

Ca să nu fiţi suprataxaţi nu trebuie să răspundeţi la apeluri din ţări precum Pakistan (+92), Senegal (+221), Mali (+223), Niger (+227) şi nici la apelurile din Rusia cu prefixul (+7).

Iar lista poate continua cu Africa de Sud, Serbia sau Rusia. Mulţi primesc apeluri de la numere necunoscute din străinătate. Prada uşoară sunt cei al căror telefon apare pe reţele de socializare. Neglijenţa se plăteşte scump la propriu în factura telefonică.

Înşelătoriile sunt bine puse la punct, iar persoana de la capătul firului nu poate fi identificată.

„Pot închiria numere de telefon specifice unei ţări şi le înscriu la servicii cu suprataxă. Sună la acele numere, dacă nu răspunde, victima va suna înapoi, moment în care va fi taxată”., spune Liviu Arsenie, specialist în securitatea informatică, potrivit digi24.ro.

Curiozitatea românilor de a suna înapoi numerele necunoscute din străinătate se taxează cu zeci de euro pe minut, bani care intră direct în contul hackerilor.