Atenţie, şoferi! Poliţiştii supraveghează traficul şi din aer VIDEO

Poliţiştii vor intensifica în perioada Sărbătorilor de Iarnă activităţile de fluidizare şi supraveghere a traficului.

18 dec. 2015, 16:44
Atenţie, şoferi! Poliţiştii supraveghează traficul şi din aer VIDEO

Astfel, în perioada 15-20 decembrie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi omeneşti.

Poliţiştii vor monitoriza traficul rutier, pe D.N. 1, D.N. 2, D.N. 6 şi D.N. 7 şi îi vor sancţiona pe cei care încalcă regulile de circulaţie, în special pe cele care stabilesc regimul legal de viteză.

Pentru un plus de siguranţă, traficul de pe D.N. 1, D.N. 2 şi D.N. 7 va fi supravegheat din aer, cu ajutorul unui elicopter al I.G.Av. – M.A.I.

Poliţia Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteorologice, să adopte o manieră preventivă de condus, să respecte regulile de circulaţie și pe ceilalți participanți la trafic.

Având în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, deoarece distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.