Câine aruncat în Râul Bistriţa. Operaţiune emoţionantă de salvare VIDEO

Intervenţie pe râul Bistriţa. Un câine a fost salvat de pompieri de pe marginea râului. Animalul se afla într-o zonă greu accesibilă, adâncă de aproape 6 metri. Nu mai putea să iasă şi risca să fie luat de apa care este în creştere. Pompierii spun că este o practică obişnuită în zonă ca oamenii să arunce animalele în râu pentru a scăpa de ele.

21 feb. 2016, 11:31
Câine aruncat în Râul Bistriţa. Operaţiune emoţionantă de salvare VIDEO

Un câine maidanez, de talie medie, a fost salvat de către pompierii voluntari. Deși cățelul se afla pe uscat, acesta a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă și risca să fie luat de apa în creștere a râului. Potrivit bistriteanul.ro, câţiva oameni din zonă au văzut câinele în albia râului şi au sunat la 112. Pompierii au venit imediat la faţa locului şi l-au scos.

Oamenii spun că animalul a mai fost văzut prin zonă şi că nu reprezintă niciun pericol.

Impresionat de patrupedul care nu s-a agitat în timpul intervenţiei, pompierul a vrut să-l ia acasă însă imediat ce a fost scos, câinele a dispărut.

Darius Ilieșiu, șeful Serviciului de Intervenție din cadrul SVSU Bistrița, a precizat faptul că aruncarea animalelor în Râul Bistrița este o practică veche, pompierii voluntari văzându-se adesea nevoiți să salveze animale din apă.

Vezi şi: Salvare spectaculoasă din apele unui lac îngheţat VIDEO