Ce este ASCENDENTUL şi ce importanţă are pentru zodia ta

Ascendentul, notat în astrograme cu ASC, este semnul zodiacal care se afla la orizontul estic în momentul nasterii (momentul de referinta este primul tipat al nou-nascutului). Alfel spus, Ascendentul este zodia care rasare in momentul nasterii persoanei respective.

05 oct. 2018, 08:04
Ce este ASCENDENTUL şi ce importanţă are pentru zodia ta

Daca cineva este nascut în zori sau, mai exact spus, la rasaritul soarelui, atunci Ascendentul va fi în acelasi semn ca si semnul zodiacal al nativului. Din pacate, aceasta situatie este destul de rar întâlnita. În celelalte cazuri, Ascendentul personal se calculeaza in functie de numarul de ore trecute între rasaritul soarelui si momentul nasterii. Acesta este motivul pentru care ora nasterii este atât de importanta la calcularea unui horoscop personal.

Citeşte şi Horoscop dragoste. Zodii blestemate să rămână singure până la sfârşitul anului

Ascendentul poate avea uneori o influenta covârsitoare asupra unui nativ: daca, la momentul nasterii, în semnul în care se afla Ascendentul se gasesc mai multe planete, este foarte posibil ca acel nativ sa aiba mai mult caracteristicile zodiei în care are Ascendentul decât cele ale zodiei natale.

Importanta Ascendentului

Ascendentul are o importanta foarte mare si, de cele mai multe ori, chiar mai mare decât semnul zodiacal. În general, Ascendentul da nativului trasaturi asemanatoare zodiei corespunzatoare, dar pot aparea si multe deosebiri.

În orice caz, imaginea personalitatii nativului nu este completa fara caracteristicile Ascendentului, care trebuie corelate cu cele ale zodiei natale.

Semnificatia Ascendentului

Ascendentul influenteaza aspectul fizic al nativului sau, mai exact, prima impresie pe care o lasa asupra celor din jur.

Continuarea articolului pe kfetele.ro.