Ce trebuie să ştii atunci când sexul este în cădere liberă în relaţia ta

Orice cuplu, fie el casatorit sau nu, traverseaza si perioade in care atractia sexuala initiala se duce. Uneori situatia este temporara, alteori ea poate marca o stare de fapt pe termen lung. Cu toate acestea, tii la partenerul tau si nu iti trece prin gand sa ai o aventura sau sa va despartiti. Ce este de facut? 

02 aug. 2018, 14:42
Ce trebuie să ştii atunci când sexul este în cădere liberă în relaţia ta

Poate exista alte cauze care blocheaza o relatie sexuala implinita si care NU au legatura cu atractia fizica dintre cei doi parteneri. Celebrul psiholog dr Phil ofera urmatoarele sfaturi si explicatii tuturor celor aflati in impas intr-o asemenea situatie: 

•  Sexul nu este fundatia unei relatii sanatoase, el este o extensie naturala a unei relatii in care este comun si firesc ca partenerii sa isi ofere sustinere si afectiune reciproca. Daca vrei o relatie sexuala buna, ea trebuie sa fie o incununare a unei relatii foarte bune dintre voi pe celelalte planuri. 

•  Sexul implica vulnerabilitate. Este un act care poate curge firesc doar atunci cand exista incredere pe plan fizic, emotional si mintal. Daca ai frustrari sexuale, primul lucru analizeaza relatia per ansamblu. Esti convins ca reusesti sa creezi un cadru de relaxare, incredere, daruire si primire armonioasa a afectiunii? 

•  Sexul nu trebuie fortat sau impus. El trebuie sa fie doar inca o maniera de exprimare mutuala a dragostei si suportului reciproc din relatie. Spontaneitatea sexuala vine mana in mana cu gandurile si comportamentul pozitiv daruit partenerului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.