Cel mai tânăr DONATOR de ORGANE: Un NOU-NĂSCUT a salvat două vieţi

Un nou-născut a devenit cel mai tânăr donator de organe din Marea Britanie. Rinichii şi ficatul bebeluşului au fost folosite să salveze viaţa a doi pacienţi.

20 ian. 2015, 11:27
Cel mai tânăr DONATOR de ORGANE: Un NOU-NĂSCUT a salvat două vieţi

Cel mai tânăr donator de organe a fost o fetiţă care s-a născut la termen după o operaţie de cezariană la un spital din vestul Londrei. Cântărea aproape 3,1 kg, dar era foarte bolnavă, dovedindu-se că pe timpul sarcinii, creierul a fost privat de oxigen, scrie ziaruldeiasi.ro care citează Daily Mail.

Tratamentul nu a dat nici un fel de rezultate, iar controalele repetate au arătat că fetiţa era incapabilă de mişcări spontane, nu răspundea la nici un fel de stimuli externi şi avea pupilele fixe şi dilatate. Părinţii împreună cu echipa medicală au început să vorbească despre posibilitatea donării de organe în momentul în care a fost clar că fetiţa nu va supravieţui.

Astfel, rinichii, de doar 3 sau 4 cm lungime, au fost transplantaţi unui pacient cu insuficiență renală, iar celulele ficatului au ajuns la o altă persoană grav bolnavă.

Rinichii ajung să funcţioneze complet la 37 de săptămâni în pântec şi acum se speră ca operaţia delicată să pună o nouă piatră de temelie în procedurile de donare de organe.

Citeşte şi Săndesc: România are cea mai mare creştere din lume la numărul de donori de organe şi operaţii de transplant