Ciudata FOBIE a unei fete din Iaşi. Vezi de ce NU IESE din casă într-o ANUMITĂ ZI a fiecărei luni

Tânăra din Iaşi a rămas cu fobie faţă de numărul 13, după ce în urmă cu 10 ani era să se înece pe 13 iunie. Dacă iese din casă pe data de 13, tânăra începe să tremure şi a ajuns să-i fie frică şi de ora 13.00. Fata face terapie prin hipnoză sub îndrumarea unui psihoterapeut.

18 aug. 2013, 09:22
Ciudata FOBIE a unei fete din Iaşi. Vezi de ce  NU IESE din casă într-o ANUMITĂ ZI a fiecărei luni

În fiecare lună, pe data de 13, o tânără din Iaşi se închide în casă şi nu mai iese de frică. Fata se teme de orice are legătură cu acest număr, iar din acest motiv nu poate să se angajeze, potrivit bzi.ro.

Citeşte şi Incredibilul caz al femeii care se simte ca un VAMPIR. Vezi ce păţeşte când stă în SOARE FOTO

Un caz unic în România a fost descoperit în Iaşi, unde o tânără de 21 de ani, pe nume Oana M., suferă de o fobie numită triskaidekafobie. Astfel, după ce era să se înece în urmă cu 10 ani, într-o zi de 13 iunie, ea a început să se teamă de această zi şi de numărul respectiv, fapt care i-a schimbat întreaga viaţă. La 11 ani, fata a căzut într-un râu, fiind la un pas de moarte, dar a fost salvată la timp de prieteni. Cu toate acestea, ziua respectivă a marcat-o pe viaţă.

Chiar dacă ani de-a rândul nu a încercat să se trateze, în prezent ea a apelat la ajutorul medicilor pentru a duce o viaţă normală. Astfel, timp de câteva săptămâni urmează şedinţe de hipnoză.

Mergea la şcoală însoţită doar de mama sau tatăl ei, iar când ajungea acolo, profesorii o aveau tot timpul sub observaţie. Avea impresia că oricând i se poate întâmpla ceva. Trebuia însoţită mereu, iar când i se spunea că trebuie să iasă din casă, începea să tremure. De-a lungul acestor ani, fata a evitat să iasă din casă, ba mai mult, a ajuns să îi fie frică şi de ora 13.00„, a povestit psihoterapeutul Roxana Mihai pentru publicaţia ieşeană.

Citeşte şi Bătaie generală într-un fast-food din Iaşi: Clienţii s-au încăierat cu bodyguarzii localului VIDEO

Din cauza acestei fobii, femeia nu îşi poate găsi un loc de muncă, deoarece se teme că angajatorii nu vor înţelege problema sa delicată. Mai mult, ea a ajuns să se teamă de aproape orice lucru atunci când merge pe stradă.

În aceste cazuri este absolut necesară intervenţia unui specialist. Părinţii sunt de vină pentru starea în care se află fata. Au crezut că este o simplă temere a Oanei, dar cu trecerea anilor, frica s-a accentuat. A venit la mine, sub îndrumarea prietenului, e singurul care a convins-o. Tremura şi era foarte nesigură în ceea ce priveşte rezultatul şedintelor pe care urma să le avem. E de şase săptămâni sub tratament. Nu pot să spun că a progresat în acest timp, dar măcar am reuşit să-i atenuez frica de numărul 13. Nu am altă modalitate momentan pentru a putea discuta cu ea, decât sub hipnoză. Îmi trebuie cel puţin două luni pentru a reuşi o mică îmbunătăţire a acestei fobii, care în termeni ştiinţifici se numeşte triskaidekafobie, adică frica de numărul 13. Mi-a mărturisit faptul că nu are nicio temere faţă de alte cifre sau alte zile şi că iese în oraş fără a avea vreo reţinere. Este un om absolut normal în restul zilelor. Am pacienţi care au diverse fobii, cum ar fi frica de întuneric, de pisici sau de ac. E greu să lucrezi cu un pacient care are o temere atât de mare„, a mai precizat doctorul.