COD RUTIER: Ai primit o amendă rutieră? Trebuie să citeşti asta

COD RUTIER: Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică proiectul de ordin privind evidenţa permiselor de conducere reţinute şi a sancţiunilor aplicate şoferilor. Prin document, se stabileşte că va fi implementată o aplicaţie informatică în care toate abaterile vor fi reunite, iar şoferii vor avea acces la aceasta la cerere. 

08 sept. 2014, 16:14
COD RUTIER: Ai primit o amendă rutieră? Trebuie să citeşti asta

COD RUTIER: Potrivit proiectului de lege, procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, prin care au fost aplicate sancţiuni se transmit cel mai târziu în prima zi lucrătoare care urmează celei în care au fost întocmite, în copie, poliţiei rutiere competente, care va introduce menţiunile în aplicaţia informatică. Poliţia rutieră poate modifica sau şterge aceste menţiuni. 

NOUL COD RUTIER. Şoferii care nu-şi plătesc amenzile de circulaţie vor rămâne fără permis

„Menţiunile privind permisele de conducere reţinute şi sancţiunile aplicate, implementate în aplicaţia informatică, se şterg automat în termen de cinci ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost săvârşită fapta”, se menţionează în proiect. 

Istoricul sancţiunilor la regimul circulaţiei aplicate unui şofer se comunică la cererea acestuia, pentru perioada solicitată, de către poliţia rutieră în termen de 15 de zile de la data înregistrării cererii.