Comoara de pe fundul mării: Peste 200 de tone de lingouri în valoare de 112 MILIARDE de dolari în Coreea de Sud

O echipă de cercetători a descoperit epava unei nave de război ruseşti care a naufragiat acum 113 ani în largul coastelor Coreei de Sud. În epavă se află nu mai puţin de 200 de tone de lingouri şi monede de aur estimate la o valoare de 112 miliarde de dolari la ora actuală.

18 iul. 2018, 20:04

Vasul imperial rusesc Dmitri Donskoi care a naufragiat acum 113 ani în timpul unei bătălii navale a fost descoperit la o adâncime de peste 1.400 de metri, în largul coastelor insulei coreene Ulleungdo, scrie Daily Telegraph.

O echipă de experţi din Coreea de Sud, Marea Britanie şi Canada a făcut această descoperire. Pentru a lua imagini ale epavei aflată pe fundul mării, experţii au folosit două submarine . În aceste imagini se vede că nava respectivă a fost grav avariată în bătălia cu navele de război nipone, în Mai, 1905, fapt care a dus cel mai probabil la scufundarea voită a acesteia, pentru ca aurul să nu ajungă pe mâinile japonezilor. 

Potrivit cercetărilor, vasul rusesc a naufragiat cu 5.500 de casete cu lingouri şi de monede din aur , toate acestea ridicându-se la suma de aproximativ 112 miliarde de dolari. 

Grupul Shinil care conduce operaţiunile de explorare a submarinului speră să îl aducă la suprafaţă în Octombrie sau Noiembrie.

O jumătate din comoară va fi returnată guvernului Rusiei, a mai spus Grupul Shinil, iar 10% din din sumă va fi investită în proiecte turistice pe Insula Ulleungdo, unde se va construi un muzeu dedicat vasului scufundat.