De la 1 ianuarie se introduce o nouă TAXĂ. Doar ei vor fi obligaţi să o plătească

Turiștii vor scoate 5 lei în plus din buzunar, fiindcă, în acest oraș din România, indiferent de hotelul în care doresc să stea, autoritățile au introdus o taxă specială. Banii obținuți se vor folosi pentru a alimenta un buget dedicat turismului, creat pe model european. Primăria se așteaptă la o sumă de 4 milioane de lei pe an din această taxă.

07 nov. 2018, 09:46
De la 1 ianuarie se introduce o nouă TAXĂ. Doar ei vor fi obligaţi să o plătească

Iulia Perşa, purtător de cuvânt Primăria Cluj-Napoca: De la 1 ianuarie 2019 va intra în vigoare noua taxă de turism pentru municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de 5 lei, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Turiştii din România, scutiţi de la plata vizelor la sosirea în Thailanda. Ce condiţii trebuie îndeplinite

Taxa de turism funcţionează de ani buni în ţări ca Italia, Franţa sau Spania. În Peninsulă, de exemplu, variază între 0,50 cenţi şi şapte euro, în funcţie de câte stele are hotelul unde e achitată.

„Anul trecut am avut una dintre cele mai mari creşteri, respectiv am avut peste 470.000 de sosiri şi respectiv 870.000 de înnoptări în Cluj-Napoca.”, a declarat Marius Oprea, reprezentant Centrul de Turism Cluj-Napoca.

Suma de peste patru milioane de lei pe care Primăria Cluj-Napoca speră să o strângă în urma introducerii taxei de turism, va fi investită în promovarea şi reabilitarea atracţiilor turistice din oraş.

Şi la Oradea, hotelierii percep o taxă de 2% din tariful de cazare, pe care o virează apoi în contul Primăriei. Banii sunt folosiţi pentru promovarea oraşului, prin intermediul unei asociaţii înfiinţate de municipalitate în acest scop.

La Iaşi, taxa reprezintă 0,75 % din tariful de cazare.