ILUZII OPTICE UIMITOARE! Autoportretul în care pictura şi fotografia se contopesc

Un artist din America a dus reprezentarea grafică a unei persoane la un alt nivel. El a combinat elemente din pictură cu arta fotografică. Rezultatul a fost uimitor. Fotografii controversate, complexe, care reuşesc să păcălească ochiul, şi care oferă un nou înţeles, mai profund, termenului de autoportret.

17 dec. 2012, 10:45

Gregory Scott, un renumit pictor şi fotograf american, stabilit în Chicago, nu s-a mulţumit cu fotografierea unui portret, nici măcar cu pictarea lui. În noua lui expoziţie, numită expresiv, „Impuneri”, el a incorporat tablourile în fotografii, depăşind linia ce delimitează cele două arte. Rezultatul, pe alocuri amuzant sau drăguţ, este fascinant.

„Am avut trei obiective atunci când m-am gândit la aceste lucrări. Am vrut să fie captivante, semnificative şi accesibile tuturor. Astfel am încercat să creez o lucrare dispusă mai multor interpretări. Pentru a atrage atenţia am folosit iluzii, şi am alterat realitatea. În acelaşi timp tehnicile folosite explorează capacitatea noastră de a face diferenţa între cea ce este real şi ce nu”, a declarat artistul. Potrivit Flavor Wire, experimentul este unul reuşit, principalul argument fiind efectul lucrărilor asupra publicului care le-a admirat.