Înfiorător. Criminalul elevei de 16 ani, arest la domiciliu până la pronunţarea sentinţei

Eduard Vaida, criminalul care a ucis-o cu sânge rece pe tânăra de numai 16 ani, din Baia Sprie, a fost trimis de magistraţi în arest la domiciliu.

05 apr. 2015, 07:06
Înfiorător. Criminalul elevei de 16 ani, arest la domiciliu până la pronunţarea sentinţei

Cu trei luni în urmă, o crimă oribilă îngrozea micul orăşel de la poalele Gutâiului, scrie jurnalmm.ro. În a doua zi de Crăciun, un localnic şi-a strangulat prietena–Paula Dindiligan, elevă în clasa a IX-a la Liceul de Arte din Baia Mare–fără nicio remuşcare, la distanţă de numai 100 de metri de casa ei.

Citeşte şi Părinţii fetei sugrumate în Copou au mers la locul tragediei. Colegii ei fac terapie

După ce Spitalul Municipal Sighet a stabilit că băiatul avea discernământ în momentul comiterii oribilei fapte, iar gestul lui a fost mânat de gelozie, instanţa la trimis la Penitenciarul Craiova, de unde a fost adus pentru înfăţişarea la proces. Sentinţa o va afla marţi, 7 aprilie 2015, însă până când magistraţii vor stabili câţi ani trebuie să plătească pentru viaţa pe care a curmat-o fără nicio remuşcare, Eduard Vaida va sta acasă, în arest la domiciliu.

Anca Dindiligan: Copilul meu este la doi metri sub pământ, iar criminalul la 20 de metri de casa mea

Citeşte şi Părinţii sunt disperaţi: Elevă dispărută de acasă de o lună şi jumătate, căutată în toată ţara VIDEO

Anca Dindiligan, mama tinerei ucise cu trei luni în urmă a transmis un mesaj tulburător şi plin de durere. „Criminalul care mi-a ucis copilul cu sânge rece este la domiciliul lui, la 20 de metri de mine, iar copilul meu sub pământ, la doi metri. Este o mare, mare nedreptate! Chiar nu mai există dreptate în lume? Chiar nu puteau să-l ţină în arest la Inspectoratul de Poliţie? Eu, soţul meu şi toţi cei care am iubit-o pe Paula mai mult decât ne iubim propria viaţă suntem acum supuşi unei suferinţe la fel de profunde ca în clipa în care am aflat că nu mai este. Şi când ştii că cel care ţi-a omorât copila este lângă tine, fără nicio problemă, şi stă acasă, nu poţi să nu te gândeşti că ceea ce se întâmplă este strigător la cer. Eu tot sper că sus în cer este un Dumnezeu, iar cel care a luat această decizie va plăti! Şi judecătorii au copii şi nu înţeleg cum nu se pot gândi la ceea ce ne fac nouă”, a explicat, cu lacrimi de furie şi disperare în ochi, Anca Dindiligan, mamă a cărei durere nu o va alini nimeni, niciodată.