Jens Stoltenberg: România este un aliat foarte apreciat şi contribuie la securitatea noastră comună în multe moduri diferite

România este un aliat foarte apreciat şi contribuie la securitatea noastră comună în multe moduri diferite, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unui interviu, menţionând atât cooperarea cu Alianţa Nord-Atlantică în unităţi de pe teritoriul ţării, cât şi contribuţia României la misiunile şi operaţiunile NATO de peste hotare.

31 ian. 2019, 19:17
Jens Stoltenberg: România este un aliat foarte apreciat şi contribuie la securitatea noastră comună în multe moduri diferite

„România este un aliat foarte apreciat şi contribuie la securitatea noastră comună în multe moduri diferite. Aici în România investiţi mai mult în apărare, găzduiţi o brigadă multinaţională la Craiova, găzduiţi un sit de apărare antirachetă al NATO şi jucaţi un rol cheie în regiunea Mării Neagră lucrând împreună cu aliaţii şi contribuind la o prezenţă sporită a NATO atât terestră, cât şi marină sau aeriană”, a declarat Jens Stoltenberg.

El a ţinut să menţioneze şi contribuţia României la misiunile şi operaţiunile NATO, dintre care a menţionat şi misiunea din Afganistan. „Deci România contribuie în multe moduri diferite şi îi mulţumesc României pentru angajamentul ei puternic faţă de Alianţă”, a spus Stoltenberg.

Întrebat care ar fi mesajul său pentru poporul român, Stoltenberg a răspuns: „Mesajul meu pentru poporul român este că-i mulţumesc pentru angajamentul său puternic faţă de Alianţă, care face România să fie mai în siguranţă, ne face pe toţi să fim mai în siguranţă, pentru că atâta timp cât suntem împreună şi ne apărăm unii pe alţii suntem mai în siguranţă şi un NATO puternic este cea mai bună cale pentru a preveni conflictele”.