LPF propune ca grupările de fotbal care intră în insolvenţă să nu poată evolua în Liga I

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat că va propune în Comitetul Executiv al FRF modificarea regulamentului astfel încât un club de fotbal care intră în insolvență să nu poată evolua în Liga I.

21 iul. 2016, 11:55
LPF propune ca grupările de fotbal care intră în insolvenţă să nu poată evolua în Liga I

Justin Ștefan, secretarul general al LPF, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că numai în acest fel se pot evita situații precum cea a Rapidului, aflat în insolvență din 2012, care nu poate participa în Liga I din cauza unei hotărâri de intrare în faliment dictată de Tribunalul București.

RAPID, exclus din LIGA I. LPF a decis ca locul giuleştenilor să fie luat de POLI TIMIŞOARA

Propunerea, dacă va fi aprobată, se va aplica numai cluburilor care vor intra de acum înainte în insolvență, nu și celor care sunt deja în această procedură.

„Pe viitor trebuie să modificăm regulamentele FRF, adică să analizăm dacă poți participa la Liga I când ai datorii către jucători, antrenori, stat sau dacă intri în insolvență. Trebuie modificat regulamentul pentru ca un club, dacă intră în insolvență, să nu participe în Liga I. Trebuie să analizăm. Și alte țări au regulamente în acest sens, adică intri în insolvență nu ai ce căuta în Liga I. Am crezut că prin această insolvență se pot rezolva problemele economice ale unui club, însă faptele nu ne-au dat dreptate”, a precizat Justin Ştefan.

Justin Ștefan a menționat că a discutat deja cu oficialii FRF despre această propunere: „Am și avut o discuție cu reprezentanții FRF în care am subliniat necesitatea găsirii unei soluții. Din perspectiva noastră este o greșeală să nu mai evaluăm datoriile la stat la licențiere”.