Mersul Trenurilor 2019. Cât de rapide vor fi trenurile, faţă de 2018

Mersul Trenurilor 2019. CFR Călători a anunțat noul mers al trenurilor pentru perioada 2018-2019. Din șase-șapte rute analizate, doar pe una - două trenurile ajung mai repede la destinație. Pe restul, trenurile vor merge mai încet decât în actualul sezon.
Iulian Tudor
07 dec. 2018, 08:34
Mersul Trenurilor 2019. Cât de rapide vor fi trenurile, faţă de 2018

Mersul Trenurilor 2019. Trenurile vor continua să meargă mai încet în 2019 față de acest an pe majoritatea magistralelor feroviare de transport, ameliorări urmând să fie înregistrate doar pe una singură, potrivit unei analize realizate de către Digi24.ro cu ajutorul informațiilor din Mersul Trenurilor, datele de 7 decembrie 2018 (actualul program de circulație) și 14 decembrie (viitorul program).

Citeşte şi ORA DE IARNĂ 2018. Cum se schimbă ora. CFR a anunţat ce se întâmplă cu mersul trenurilor în noaptea de 27 spre 28 octombrie

București – Constanța. Trenurile vor face și cu 17 minute mai mult pe un traseu care are doar 225 de kilometri. Este surprinzător cum această rețea feroviară a fost reabilitată pe bani buni nu cu mulți ani în urmă. Spre exemplu trenul IR 1581 cu plecare la ora 7.10 de la București Nord va face 2 ore și 17 minute față de 2 ore, în prezent.

București-Iași. Trenul IR1661 cu plecare la 5:55 în viitorul program va parcurge cei 405 kilometri în 6 ore 35 minute față de 6 ore 26 minute în prezent.

București-Timișoara. Trenul IR 1797, cu plecare în jurul orei 5:30 va face cu 14 minute mai mult, respectiv 9 ore 16 minute în loc de 9 ore 2 minute.

București – Arad. Trenul IR 346 cu plecare la ora 14:00 din București va face doar cu un minut mai mult față de actualul program de circulație, explicația probabilă fiind aceea că secțiunile reabilitate de cale ferată din centrul Transilvaniei vor compensa creșterea întârzierilor pe celelalte.

Ameliorările se vor simți pe rutele București-Oradea și București-Cluj. Pe ambele trenurile vor avea nevoie de o jumătate de oră mai puțin, față de prezent, pentru a ajunge la destinație. Dacă în prezent pe ruta București – Oradea trenul IRN 1741 face 13 ore și 14 minute în viitorul mers va avea nevoie de 12 ore și 39 de minute. La fel pentru București Cluj va avea nevoie de „doar” 9 ore și 28 minute față de 9 ore și 58 minute în prezent.

Un raport destinat Parlamentului, realizat în 2018, descria starea precară în care se găsește calea ferată. Nvelul de depăşire a termenelor de reparaţii este de peste 60% pentru majoritatea elementelor de infrastructură, iar în unele cazuri acesta trece chiar şi de 85 la sută.

Din totalul celor 13.680 kilometri de linie de cale ferată, 9.908 de kilometri nu mai oferă siguranţă , zone în care, cel mai probabil, se circulă cu mari restricţii de viteză. Procentul de linie degradată este de 72,4 la sută. La capitolul poduri, dintr-un total de 4.739 de unităţi, 3115 sunt periculos de ruinate.

Creșterea vitezei de circulație nu poate avea loc decât după remedierea acestor aspecte negative însă CFR SA își focalizează atenția pe 1-2 proiecte importante de modernizare a căii ferate, finanțate din fonduri europene.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Orașul de lângă graniță care este invadat de români. Mii de oameni trec zilnic pentru a-și face cumpărăturile și pentru a se distra. În weekend limba română este „oficială”
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
Playtech.ro
Noua regulă în magazine valabilă începând cu 11 mai. Ce se schimbă la casa de marcat
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
E timpul pentru o împăcare istorică? Cât de aproape de reconciliere sunt SUA și Uniunea Europeană
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Cum faci friptura perfectă. Verifici fără termometru
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Decizie de ULTIMĂ ORĂ în cazul lui Ionel Ganea, după ce și-a rănit grav fiul în urma unui accident rutier Micuțul de doar 2 anișori se află în stare critică 😢
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A strălucit asemeni soarelui în teatru și în film. Faima ei a trecut granițele
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
A dat lovitura! O femeie a cumpărat pe o insulă europeană, 6 case de vacanță cu 5 lire
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Un nou director în board-ul celei mai mari bănci românești