Mii de români norocoşi vor plăti taxe mai mici la stat! Vezi dacă te afli pe listă

Parlamentarii pregătesc taxe mai mici pentru mii de români.Sunt vizate familiile aflate în zona rezervației Deltei Dunării. Reducerea taxelor va fi de 50% din taxa pentru serviciu public de salubrizare. Totul este prevăzut într-un proiect de lege aflat la un vot distanță de adoptare în Parlament, spune Capital.

04 dec. 2018, 06:46
Mii de români norocoşi vor plăti taxe mai mici la stat! Vezi dacă te afli pe listă

„Familiile cu domiciliul într-una dintre localităţile situate pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei ‘Delta Dunării’, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 395/1996, beneficiază de reducerea cu 50% din taxa/tariful pentru serviciul public de salubrizare, energie electrică, gaze naturale, energie termică şi apă potabilă furnizată din reţeaua publică, pentru consumurile casnice menajere, în limita unor consumuri normate pe familie, stabilite de către consiliile locale”, potrivit unui amendament adoptat în comisiile de administraţie şi buget din Camera Deputaţilor.

De asemenea, proiectul presupune plata diferențelor de taxă aferente serviciului public de salubrizare din bugetul de stat, ca anexă la legea anuală de aprobare a bugetului de stat, în baza necesarului de sume transmis de Consiliul judeţean Tulcea.