Ministrul Educaţiei, anunţ despre mărirea notelor la Bac şi Evaluarea Naţională

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, a declarat într-un interviu pentru Mediafax că va renunţa la reglementarea potrivit căreia notele la BAC şi Evaluare Naţională nu se măresc dacă la recorectare nu se obţin cel puţin 0,5 puncte în plus.

21 iul. 2016, 09:39
Ministrul Educaţiei, anunţ despre mărirea notelor la Bac şi Evaluarea Naţională

„Da, decizia a fost deja luată. Urmează să renunţăm la această reglementare (cel puţin 0,5 puncte pentru mărirea notei la o probă – n.r.). Va fi propus un ordin de ministru pe această temă, pe care probabil că-l vom emite la sfârşitul lunii august. Nu există niciun fel de justificare să nu acorzi la recorectare, punctajul corect pe care îl poate primi un candidat, pe temeiul că nu a depăşit 0,5 puncte”, a declarat Mircea Dumitru pentru Mediafax.

El a mai adăugat că măsura va fi aplicată pentru toate tipurile de examen, nu numai la Bacalaureat.

„Vom propune un document integrat care să aibă o abordare sistemică pentru toate concursurile, pentru toate examenele naţionale, nu doar pentru Bacalaureat”, a încheiat ministrul Mircea Dumitru.

Citeşte şi: REZULTATE TITULARIZARE 2016. Bătaie pe posturile de la catedră. Vezi când se afişează notele şi cum se fac contestaţiile