O nouă victimă a jocului „Balena Albastră”. Autorităţile din Braşov au început o anchetă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a anunţat, marţi, că prima victimă a jocului „Balena albastră“ este o tânără, instituţionalizată la Codlea, care ar fi primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide.

21 mart. 2017, 17:57
O nouă victimă a jocului „Balena Albastră”. Autorităţile din Braşov au început o anchetă

„România este tulburată, de câteva zile, de un joc neobişnuit, periculos, inventat de un rus, care se presupune că a dus până acum la moartea a 130 de copii, în ţările ex-sovietice. «Balena Albastră» este jocul despre care se presupune că îndeamnă jucătorii la sinucidere. Prima presupusă „victimă” din România a acestui joc malefic a fost o tânără de 19 ani, din Codlea, urmată de cinci elevi de la Iaşi şi, recent, de o copilă de 13 ani din Timişoara”, se arată într-un comunicat al DGASPC Braşov, semnat de directorul general al instituţiei, Gheorghe Durnă.

Potrivit Mediafax, reprezentanţii DGASPC Braşov spun că tinerii şi copiii intră în acest joc din curiozitate, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu tânăra de 19 ani, instituţionalizată la Complexul de Servicii „Măgura” Codlea.

„Tânăra susţine că a primit, cu această ocazie, pe telefonul mobil, un cod de acces, urmat de o hartă cu locaţia ei şi o îndrumare spre o anumită stradă din localitate, unde ar fi fost în siguranţă. În acel moment, fata s-a speriat, şi-a deconectat telefonul şi a anunţat conducerea centrului, care, la rândul său, a sesizat secţia de poliţie din localitate, care a demarat cercetări în acest caz”, se arată în comunicatul citat.

O fată de 13 ani, din Timiş, a minţit că este hărţuită de administratorii jocului “Balena Albastră” pentru a-şi convinge părinţii să-i cumpere un telefon mobil nou. Poliţiştii s-au autosesizat după declaraţiile copilei şi au stabilit că totul a fost o înscenare.

Jocul „Balena Albastră„, al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România. După ce în alte state jocul a făcut victime, poliţiştii români au început o campanie de prevenire.