PARANORMAL. Localnicii dintr-o comună de lângă Mangalia cred că au descoperit poarta de DINCOLO DE MOARTE

România are multe locuri cu legende pline de farmec sau de mister. La loc de cinste se află o peşteră despre care localnicii susţin că se întinde, în subteran, pe o distanţă impresionantă, iar cei care se încumetă prea departe de intrare nu se mai întorc niciodată.

05 mai 2018, 14:24
PARANORMAL. Localnicii dintr-o comună de lângă Mangalia cred că au descoperit poarta de DINCOLO DE MOARTE

Este vorba despre peștera din Limanu, o comună situată la câțiva kilometri de Mangalia. Ascunsă sub dealul ce mărginește comuna, acest loc nu a putut fi niciodată explorat în întregime, din cauza labirintului întortocheat de peșteri. Localnicii povestesc că peștera aceasta ciudată este o poartă către lumea de dincolo de moarte.

Misterele din Munţii Neamţului. Pietre misterioase, OZN-uri în miniatură şi scrieri ciudate

Peștera are o lungime de aproape patru kilometri și sute de galerii care șerpuiesc pe sub sat. Se spune că în această peșteră s-au adăpostit dacii împreuna cu toate bunurile lor mai de preț, pentru că erau prigoniți de către romani. Tot aici s-au adăpostit mai apoi primii creștini, în căutarea însingurării și a unui loc de rugăciune departe de zgomotul lumii de afară.

În jurul acestui loc misterios s-au născut, așa cum era de așteptat, câteva legende care fascinează și azi. Astfel, se spune că peștera este străjuită de însuși Zamolxis, care păzește intrarea în tărâmul sacru până când strămoșii daci se vor întoarce. Potrivit localnicilor, bătrânii satului spuneau că înlănțuirea de peșteri s-ar întinde prin beciuri și fântâni din Limanu până în Bulgaria sau chiar Turcia.

„CEAŢA ALBASTRĂ”, operaţiunea secretă a lui Nicolae Ceauşescu. O POVESTE PARANORMALĂ care îţi va face pielea de găină

O altă legendă spune că aici se aud câteodată niște vaiete stranii și înspăimântătoare care vin din străfundurile pământului, iar cei care le aud sunt de-a dreptul hipnotizați de ele și pornesc în căutarea glasului, scrie Opinia Timişoarei.