BAC 2016. Profesorul care a semnalat o greşeală la unul dintre subiectele de la Fizică i-a scris lui Cioloş

BAC 2016. Circa 400 de elevi şi profesori au semnat o petiţie prin care cer Ministerului Educaţiei ca unul dintre subiectele de la proba la Fizică a Bacalaureatului din acest an, care ar fi fost redactat greşit, să fie notat cu punctajul maxim, indiferent de modul în care candidaţii au rezolvat problema. Profesorul care a semnalat greşeală la Bac îi cere premierului Cioloş să intervină.

11 iul. 2016, 05:27
BAC 2016. Profesorul care a semnalat o greşeală la unul dintre subiectele de la Fizică i-a scris lui Cioloş

Profesorul ieşean spune că i-a trimis o scrisoare lui Dacian Cioloş, în care îi explică faptul că Ministerul Educaţiei nu a oferit încă un răspuns la sesizarea privind subiectul care ar fi fost formulat greşit la proba de fizică de la Bacalaureat.

Senzaţia mea e că unii vor să bage greşeala asta sub preş. Eroarea din formulare a fost sesizată din start„, a declarat profesorul, potrivit news.ro.

Bărbatul îi cere premierului să intervină pentru ca Ministerul Educaţiei să corecteze eroarea şi să decidă acordarea punctajului maxim în cazul problemei formulate greşit.

Greşeala a fost sesizată la subiectul al doilea de la „Electricitate”. Elevii si profesorii care au semnat petitia asteapta un raspuns din partea Ministerul Educatiei. Daca pana marti, 12 iulie, cand vor fi afisate rezultatele, nu se va lua nicio masura, o parte dintre cei care au semnat petitia spun ca ii vor ataca in instanta pe autorii subiectelor la proba de Fizica a Bacalaureatului.

Afisarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat 2016 este programata marti, 12 iulie (pana la ora 16.00). Contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi, la centrele de examen unde s-au sustinut probele, in intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi publicate sambata, 16 iulie.