Poziţia oficială a Bisericii despre icoana lui Arsenie Boca care lăcrimează. Ceva urmează să se întâmple

Biserica a oferit prima poziţie oficială referitoare la icoana Părintelui Arsenie care lăcrimează într-o troiţă din localitatea Puşcaşi. Părintele Casian a spus această icoană plânge deoarece părintele Arsenie Boca încearcă să transmită un mesaj românilor.

11 mai 2015, 09:31
Poziţia oficială a Bisericii despre icoana lui Arsenie Boca care lăcrimează. Ceva urmează să se întâmple

Părintele Casian a vorbit în cadrul unui interviu despre icoana părintelui Arsenie Boca, depusă într-o troiţă din localitatea Puşcaşi, care a început să lăcrimeze, scrie spynews.ro. Reprezentantul Bisericii a spus că aceste lacrimi sunt un mod prin care părintele Arsenie Boca încearcă să le transmită un mesaj românilor prin care îi îndeamnă să se îndrepte către biserică şi credinţă.

Citeşte şi IMAGINI NEMAIVĂZUTE cu Arsenie Boca. Părintele, fotografiat în straie lumeşti VIDEO

„E vorba despre o fotografie a părintelui Arsenie Boca, care lăcrimează. Dumnezeu vorbeşte oamenilor prin diferite mijloace. Sfinţii de ieri şi de azi le vorbesc prin diferite căi. Părintele Arsenie e cel care a tradus 12 volume aduse din Sfântul Munte, din greacă. A scris şi diferite cărţi, a pictat o biserică, a fost un vizionar, un om trimis pe pământul ţării noastre cu o misiune, dar şi un patriot. Poate de aceea şi plânge icoana sa, pentru că nu ne mai poate vorbi ca să-l auzim. Se face simţită prezenţa firii sale prin acest mijloc al lacrimilor ce cad din icoană. Toţi marii părinţi şi călugări au plâns cât au fost în viaţă pentru greşelile lor, pentru păcatele lor, dar mai ales ale lumii contemporane. Iată că acum vedem cum unii ne plâng şi dincolo de mormânt, prin această minune. Dacă acum icoana părintelui Arsenie plânge, înseamnă că trebuie să ne schimbăm viaţa pentru Biserică şi fapte bune, pentru oprirea de la păcate mari: avorturi, desfrânări, înşelăciuni, nedreptăţi, beţii, lipsa locurilor de muncă, defrişări şi altele”, a declarat părintele Casian.

Citeşte şi Gigi Becali cumpără pământ la mănăstirea părintelui Arsenie Boca. Care este scopul patronului Stelei

Tabloul care îl înfăţişează pe călugărul Arsenie Boca a ajuns în troiţa din Puşcaşi în ziua de Sfântul Gheorghe, în 23 aprilie, după ce fusese cumpărat de către un localnic, cu ceva timp în urmă, de la Mănăstirea Lainici, judeţul Gorj. Arsenie Boca s-a născut în 1910, iar pentru convingerile sale a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Părintele Arsenie Boca a murit în 28 noiembrie 1989 şi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română.