Prinţul Paul şi prinţesa Lia, INTERVENŢII la un ministru pentru a obţine mii de hectare de pădure

Dosarul retrocedărilor ilegale. Prințul Paul și prințesa Lia au încercat să obțină mii de hectare de pădure din mai multe județe, după cum se arată în referatul procurorilor care anchetează acest caz. Aceştia făceau intervenţii la ministrul Mediului, Attila Korodi, prin intermediului mai multor persoane, informează România TV.

17 oct. 2014, 12:20
Prinţul Paul şi prinţesa Lia, INTERVENŢII la un ministru pentru a obţine mii de hectare de pădure

În referatul DNA se menționează că mai multe persoane făceau intervenții la Ministrul Mediului, Attila Korodi, pentru ca acesta să facă presiuni la directorul Romsilva, care nu voia să aprobe aceste retrocedări.

Potrivit România TV, s-a ajuns la mai multe canale prin care se făceau presiuni la directorul Romsilva pentru ca acesta să aprobe retrocedările.

DNA cere AVIZ pentru ARESTAREA PREVENTIVĂ a deputaţilor VIOREL HREBENCIUC şi IOAN ADAM

După cum reiese din referat, prințul Paul și prințesa Lia au încercat să obțină zeci de mii de hectare de pădure din mai multe județe.

În acest dosar sunt investigate mai multe persoane, suspectate sau urmărite penal. Azi, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a decis să-l sesizeze pe ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputaţilor Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam.

HREBENCIUC VIOREL este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

ADAM IOAN este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă.