Profesoară de liceu din Constanţa, condamnată pentru proxenetism. Zeci de ani de închisoare în dosarul „Pink Cats”

La doi ani după ce un uriaş scandal de proxenetism, în care au fost implicate şi minore, a zguduit Constanţa, inculpaţii din aşa numitul dosar "Pink Cats" au primit lovitura vieţii: ani grei de închisoare. 

02 feb. 2016, 10:08
Profesoară de liceu din Constanţa, condamnată pentru proxenetism. Zeci de ani de închisoare în dosarul „Pink Cats”

Margareta Drăguţ, la ora comiterii faptelor profesoară la Colegiul „Mihai Eminescu”, un poliţist din cadrul Secţiei III, Lucian Borcea, şi un fost jandarm, Silviu Nicolae Peniu, se aflau în fruntea grupării infracţionale, al cărei creier era Claudiu Giorson Belecciu, chiar concubinul cadrului didactic, scrie cugetliber.ro.

Citeşte şi Profesoară gravidă cu un elev de 16 ani

Afacerea ilegală a fost pusă pe picioare începând din 2012. Capul reţelei ar fi fost Giorson Belecciu, care deţinea salonul Pink Cats şi era ajutat de mai multe persoane, fiecare având un rol bine stabilit: Margareta Drăguţ este acuzată că ar fi postat pe diverse pagini web anunţurile pentru racolarea clienţilor, în timp ce agentul principal Lucian Borcea, din cadrul Secţiei 3 Poliţie, „ţinea de şase”, anunţându-i pe proxeneţi când erau controale ale colegilor. Plutonierul Silviu Nicolae Peniu, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis”, este acuzat că ar fi pus la dispoziţia grupării un apartament, unde se derulau întâlnirile amoroase cu clienţii, în timp ce George Cristian Chirimbu este acuzat că ajuta la racolarea tinerelor. Mioara Duţu era recepţionera salonului de masaj şi, spun anchetatorii, mâna dreaptă a capului reţelei. În poveste s-a implicat şi Narcis Mihai Negoiţă, un taximetrist care le transporta pe prostituate la locurile de rendez-vous.

Atât locuinţele suspecţilor, cât şi salonul de masaj erotic de pe strada Dumbrava Roşie au fost percheziţionate de oamenii legii.

Ani grei de închisoare

Pedeapsa cea mai mare în acest dosar a primit-o administratorul salonului de masaj, Claudiu Giorson Belecciu: 10 ani de închisoare cu executare, pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism, în formă continuată.

Margareta Drăguţ, fost cadru didactic al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, a primit 4 ani şi 2 luni de închisoare cu executare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

Silviu Nicolae Peniu, fost angajat al Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, a fost condamnat la 5 ani cu executare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, pentru trafic de minori, în formă continuată şi pentru proxenetism, în formă continuată. De asemenea, poliţistul Lucian Borcea va sta după gratii 5 ani şi 4 luni, pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, trafic de minori, în formă continuată şi proxenetism.

Mioara Duţu, recepţionera salonului de masaj, a fost condamnată la 8 ani şi 2 luni cu executare pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup şi proxenetism, în formă continuată.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi Cristian George Chirimbu, care a primit 5 ani de detenţie pentru constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi proxenetism. De asemenea, şi Mihai Narcis Negoiţă a primit sentinţa în acest dosar: 7 ani şi două luni de închisoare.

Citeşte şi Percheziţii în judeţul Buzău la bănuiţi de proxenetism

Dinicu Gabriel, Abagiu Adrian şi Mihalache Bogdan Iocovache vor sta după gratii câte 2 ani şi opt luni, în timp ce Dencef Dumitru Alexandru şi Stavăr Cristian au primit câte 3 ani.

Niazi Mustafa, Rădulescu Gabriel, Ali Miradasîl, Opriş Ion Aurel vor sta după gratii între doi ani şi doi ani jumătate.

De asemenea, oamenii legii condamnă inculpata S.C. „PUB PINK CATS” S.R.L. la pedeapsa de 60.000 lei amendă penală. Mai mult, instanţa obligă inculpaţii la plata sumei de 20.000 lei fiecare, cu titlu de despăgubiri civile-daune morale către fiecare victimă.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.