O româncă din Italia povesteşte că au existat SEMNE care au PREVESTIT cutremurul devastator: În case nu se putea respira

O româncă care trăieşte în Rieti, oraş aflat la circa 60 de kilometri de localităţile care au fost devastate de cutremur, mărturiseşte că în seara de dinaintea cutremurului a trăit momente stranii. Ea povesteşte că afară era foarte frig şi un vânt puternic în timp ce în casă nu se putea sta de căldură. 

26 aug. 2016, 08:11
O româncă din Italia povesteşte că au existat SEMNE care au PREVESTIT cutremurul devastator: În case nu se putea respira

Ana Maria Rotaru este o tânără de 30 de ani din Sinaia, mama unui copil, care a plecat în Italia pentru un trai mai bun, iar de trei ani munceşte în Rieti.

Ea spune că încă nu şi-a revenit din şoc şi trăieşte în teroare zi de zi de frica unui alt cutremur:

„Coşmarul nu se mai termină”. „Orice mişcare, orice sunet .. rămân blocată, mă ia tremuratul. În stradă vezi numai ambulanţe, carabinieri şi sute de elicoptere”, a declarat aceasta pentru mediafax.ro.

Tânăra povesteşte că fost trezită din somn de cutremur şi că s-a speriat rău de tot:

“M-am speriat destul de rău. Atât de rău încât să-mi revin abia azi. A fost o experienţă pe care n-am s-o uit niciodată…Eram cu faţa la perete, într- un pat de o persoană. La primul impact m-a aruncat cu faţa în perete. M-am speriat rău. Pe moment n-am gândit la cutremur. Am deschis ochii în cameră, nu era nimeni, iar patul se zguduia rău de tot. Pentru câteva secunde m-a dus gândul la un diavol, la o chestie necurată, iar în următoarele secunde am înţeles că e cutremur. Nu ştiam ce să fac. M-am ridicat. Se zguduia tot”, îşi aminteşte Ana.

Apoi, tânăra spune că a mers la bătrâna cu care locuieşte: “Am ţinut-o de mână, sperând şi rugându-mă la Dumnezeu să se termine cu bine”.

Primul a fost marţi, noaptea. A fost unu a doua zi la prânz, unu miercuri seară, iar miercuri noapte alte două. Foarte multă frică. Sincer, am rămas şocată. Orice mişcare, orice sunet .. rămân blocată, fără să mişc şi mă ia tremuratul. În stradă, de două zile vezi numai ambulanţe, carabinieri şi sute de elicoptere. Coşmarul nu se mai termină”, adaugă femeia.

“Cea mai afectată localitate, Amatrice, e aici aproape. Acolo a făcut dezastru. De oraşul ăla s-a ales praful, nu mai există nimic în picioare. Ei de dimineaţă până seara caută în continuare. Aici, ei obişnuiesc ca fiecare oraş să aibă festivalul lui. Weekend-ul acesta era la , erau foarte mulţi turişti veniţi, erau multe persoane venite în vizită, veniseră pentru festa”, spune tânăra.

Ea adaugă că înainte de cutremur a trăit momente stranii, ca şi când ar fi existat semne care prevesteau că se va întâmpla ceva rău: “Seara, înainte de cutremur, ceea ce eu am simţit şi toată lumea cu care am vorbit, a fost faptul că afară era foarte frig, un vânt incredibil. Şi, în schimb, în case nu se putea respira. A fost o noapte în care nu a dormit nimeni de căldură. Dar afară era vânt”.

Noul bilanţ al victimelor cutremurului din Italia a ajuns la 267 de morţi şi aproximativ 400 de răniţi.